Lecturi de duminică. Povestea celor două surori

Autor: Daniel Nicolescu Postat la 03 iunie 2012 92 afişări

O poveste construită din flashback-uri, care începe ca o banală biografie contemporană dar care capătă, tereptat, ritmurile îndrăcite ale unui thriller de cea mai bună factură.

Bea (Beatrice Hemming) este o femeie activă care locuieşte în New York, ducând o viaţă liniştită şi îndestulată împreună cu Todd. Puţinul timp liber care-i rămâne după orele solicitante de serviciu şi-l petrece într-un apartament magnific. Deşi nu are răgazul să se uite şi în viaţa altora sau să-i pese de propria viaţă, Bea a rămas foarte ataşată de sora ei, Tess, care rămăsese să trăiască la Londra, pe cu totul alte coordonate existenţiale şi profesionale decât ea: artistă şi boemă, aceasta îşi duce traiul de pe o zi pe alta.

Sedusă de profesorul ei, Tess a rămas însărcinată. Copilul nu are zile, iar ea este găsită moartă - aparentă sinucidere - în toaletele publice ale unui parc. Beatrice nu crede în varianta poliţiei şi porneşte o anevoioasă şi plină de pericole anchetă pe cont propriu.

Rosamund Lupton, "Sora", Editura Litera, Bucureşti, 2012

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/lecturi-de-duminica-povestea-celor-doua-surori-9701468
9701468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.