Ce n-ati apucat sa vedeti la Paris

Postat la 14 februarie 2008 1 afişăre

Sa luam un oras important al lumii. Parisul, de exemplu. Orice ghid turistic va alege obiectivele arhicunoscute: Luvru, Musée d’Orsay, Sacre Coeur, Moulin Rouge, Printemps sau Lafayette.

Nu la fel procedeaza ghidul “StyleCity Europa”, pe care recent l-a scos pe piata editura Litera International.

Ghidul recomanda Institut du Monde Arabe, Musée Nissim de Camondo sau Le Palais de Tokio (muzee), La Maison des Trois Thés, Café de Marly sau La Palette (baruri, cafenele, restaurante) sau A-poc, Colette, Lunx (magazine). Adica destinatii sic, pentru cunoscatori. Hotelurile nu sunt Ritz sau Georges V, ci design/boutique hoteluri.

Acest prim volum dintr-o serie mai larga este dedicat (asa cum se mentioneaza chiar pe coperta) “afacerilor, distractiilor si cumparaturilor” pe care le puteti face in 14 orase europene (nu neaparat capitale): Amsterdam, Anvers, Atena, Barcelona, Berlin, Bruxelles, Dublin, Istanbul, Lisabona, Londra, Paris, Roma, Rotterdam si Viena.

Orase carora, daca sunteti o persoana rafinata si cu bani, le puteti descoperi un chip cu totul nou, pe care il cunosc indeobste doar localnicii sau turistii “profesionisti”, prin intermediul unor locuri insolite si exclusiviste, prezentate din perspectiva initiatilor.

Bogat ilustrat si incarcat cu savuroase detalii inedite, “StyleCity Europa” ne pofteste in hoteluri pentru care artistii contemporani au creat un design special pentru fiecare camera, restaurante amenjate in cladiri de patrimoniu, galerii de arta nonconformiste, baruri underground si magazine speciale.

De asemenea, veti avea surpriza descoperirii unor spatii care si-au schimbat destinatia: o scena amenjata intr-o fosta fabrica, o expozitie din hala unei uzine dezafectate sau un garaj transformat in boutique.

Hartile si fotografiile care insotesc textul va ajuta sa descoperiti detalii pe care imaginea de ansamblu a unei cladiri, de pilda, le estompeaza.

“StyleCity Europa”, Editura Litera International, Bucuresti, 2007

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
ghid de calatorie
/arta-si-societate/carte/ce-n-ati-apucat-sa-vedeti-la-paris-2385707
2385707
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.