Revelion in Sapanta, Austria sau Johannesburg?

Postat la 17 octombrie 2009 51 afişări

Ofertele agentiilor de turism pentru vacanta de iarna sunt mai putine, dar asemanatoare ca pret cu cele de anul trecut. Cu toate acestea, reducerile mai serioase ar putea incepe in apropierea sarbatorilor – cand agentiile si hotelierii nu vor vrea sa ramana cu locurile neocupate.

Operatorii turistici au venit la Targul de Turism, editia de toamna, cu oferte diversificate atat pentru destinatiile interne, cat si pentru cele externe. Pentru Craciun, Ministerul Turismului a decis sa recomande Maramuresul, avand in derulare un program de promovare a acestei destinatii similar celui de Paste, cand a fost promovata Bucovina. "Sarbatorile de iarna s-au pastrat foarte bine in Maramures", spune Ioana Tripon, Directorul Biroului Judetean de Turism din Maramures. Pe perioada Craciunului, turistii care vor ajunge in zona vor putea asista la taiatul porcului, pregatirea colacilor, aranjatul caselor de sarbatori sau invatarea colindelor pentru a merge din casa in casa.

Anul turistic destul de slab, cu scaderi de 25-40% pe timpul verii, a facut ca hotelierii sa vina cu oferte accesibile inclusiv in statiuni care sunt de obicei mai scumpe decat media pietei. Astfel, la Targul de Turism se pot gasi oferte de Revelion la Predeal cu aproximativ 300 de lei/ 3 nopti. Pe de alta parte, Poiana Brasov este unul dintre locurile cu cele mai scumpe sejururi de final de an. Hotelierii din zona ofera in special servicii all-inclusive si preturile sunt in jur de 3.200 lei/ 5 nopti/ hotel de 4 stele.

In afara tarii, oferta agentiilor cuprinde orase - precum Viena sau Praga, acestea fiind cele mai populare destinatii externe pentru aceasta perioada. Ofertele pentru Viena se incadreaza, in medie, la 179 Eur/ 3 nopti/ hotel 4 stele/sejur individual, avand inclus ca bonus biletul la concertul de Craciun. Praga poate fi vizitata cu 399 euro/sejur/ avion/4 nopti/ hotel 4 stele.

Atragatoate ca destinatii pentru ski, Austria si Bulgaria sunt atragatoare si din punctul de vedere al preturilor. Cazarea intr-o statiune montana din Bulgaria poate ajunge undeva la 30Euro/noapte in perioada Revelionului, iar zona este cunoscuta ca avand preturi mici pentru facilitatile de schi. Austria este deja consacrata pentru partiile de schi foarte bune, atragand foarte multi romani in ultimii ani. Cazarea poate varia intre 43 euro/noapte la o pensiune de 3 stele sau pot urca pana la 250 euro/noapte intr-un apartament de lux.

O alternativa pentru sarbatori poate fi India, unde preturile la cazare s-au redus cu aproape 50% fata de anul trecut. Astfel, pentru un sejur de 7 nopti, la un hotel de 3-4 stele, cu pensiune completa, turistii ar putea plati 360 de euro, fata de 600 de euro cat costa acelasi sejur anul trecut. Agentiile mai ofera si pachete catre destinatii calde cum ar fi Dubai cu 1.065 euro/ sejur, Thailanda cu 1.647 euro/ sejur sau Republica Dominicana cu 1.999 euro/ sejur.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
Craciun,
oferte,
Revelion,
ski,
Austria,
Maramures
/analize/turism/revelion-in-sapanta-austria-sau-johannesburg-4999908
4999908
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.