Cursa Wizz Air care nu a zburat NICIODATĂ la timp în ultimele 300 de zile. Întârzierile totalizează 176 de ore

Autor: Razvan Muresan, Bogdan Angheluţă Postat la 25 martie 2014 8174 afişări

Zborurile companiei Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din Europa Centrală şi de Est, pe relaţia Londra Luton - Budapesta nu s-au încadrat nici măcar o dată în ultimele zece luni în programul stabilit iniţial, înregistrând întârzieri care variază între două minute şi douăsprezece ore.

Începând cu 1 iunie 2013, zborul WizzAir W62206 de la Luton, Londra către Budapesta a înregistrat de fiecare dată întârzieri. Mai precis, este vorba de 293 de întârzieri la plecare consecutive, relatează dailymail.co.uk.

Distanţa de 1.491 kilometri este parcursă în fiecare zi (cu excepţia zilei de 25 decembrie) şi a înregistrat întârzieri cumulate de 176 de ore. Ca răspuns, reprezentanţii Wizz Air au declarat că orice zbor cu întârziere mai mică de 15 minute este considerat a pleca "la timp".

Conform firmei Bott & Co., mai mulţi pasageri ar avea dreptul la compensaţii din partea Wizz Air, conform directivelor europene. Acestea pot fi cuprinse între 250 şi 600 de euro, în funcţie de timpul înregistrat ca întârziere. Cincisprezece persoane au abordat deja compania aeriană pentru a primi despăgubiri sub forma unor sume de bani.

"73,22% din cele 295 zboruri W6 2206 pe ruta Londra Luton-Budapesta incepand din 1 iunie 2013 au decolat la timp, iar 78,64% au aterizat la timp in Budapesta", susţin oficialii Wizz Air, datele incluzând întârzierea de 15 minute agreată de CAA (Civil Aviation Authorities).

În România Wizz Air a transportat 3,2 mil. de pasageri în 2013, cu 14% mai mulţi decât în anul precedent. Compania a anunţat pentru 2014 noi rute din Craiova spre Barcelona, Bologna, Dortmund şi Roma Ciampino, ce se vor adăuga reţelei locale, de 72 de rute.

Wizz Air este singura companie din România care taxează bagajele de mână. Doar bagajele de mână mici pot fi transportate gratis, în anumite condiţii. Iată când poate fi transportat un bagaj de mână gratis.  

Dacă dimensiunile bagajului de mână sunt mai mari de 42x32x25cm, atunci bagajul de mână costă. Află care sunt tarifele unui bagaj de mână la Wizz Air în articolul Cât costă un bagaj de mână la Wizz Air.  

Bagajele de cală pot fi transportate în aeronavele Wizz Air contra cost. Află care sunt tarifele unui bagaj de cală la Wizz Air în articolul Cât costă un bagaj de cală la Wizz Air.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wizz air,
intarzieri,
zboruri,
cursa
/analize/transporturi/cursa-wizz-air-care-nu-a-zburat-niciodata-la-timp-in-ultimele-300-de-zile-intarzierile-totalizeaza-176-de-ore-12329457
12329457
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.