Majorarea TVA si inundatiile au afectat profitul Allianz-Tiriac Asigurari

Postat la 10 august 2010 26 afişări

Asiguratorul a inregistrat in primul semestru un profit operational de15 milioane de lei, iar veniturile din primele brute subscrise au ajuns la 538 de milioane de lei

Veniturile din primele brute subscrise au fost in scadere cu 19,7% fata de primele sase luni ale anului 2009, in timp ce profitul operational aferent perioadei ianuarie-iunie 2010 a scazut de la 18,3 milioane de lei la 14,8 milioane de lei. "In ciuda unor efecte negative consemnate in trimestrul al doilea, al caror impact direct asupra rezultatelor noastre a depasit opt milioane de lei, am reusit sa obtinem performante financiare stabile", spune Rangam Bir, directorul general al Allianz- }iriac Asigurari.

Veniturile din asigurari generale aferente perioadei ianuarie-iunie 2010 s-au situat la 496 milioane de lei, in scadere fata de subscrierile de 628 milioane lei inregistrate in acelasi interval din 2009. Intr-o foarte mare masura, comprimarea afacerilor de asigurari generale a fost generata de declinul sectorului de leasing auto din România. "Contractia portofoliului nostru auto vine atât pe

fondul lipsei clientilor noi dispusi sa achzitioneze autovehicule in sistem leasing, cât si ca urmare a denuntarii sau finalizarii contractelor incheiate in anii anteriori", a mai spus Rangam Bir.

Astfel, primele subscrise pe clasele de asigurari auto (Casco si RCA) au

inregistrat o scadere semestriala de peste 100 milioane de lei, ajungând la o valoare de 382 milioane de lei, in perioada ianuarie-iunie 2010. Cu toate acestea, asigurarile Casco si RCA continua sa detina ponderea principala in structura portofoliului Allianz-Tiriac, generând impreuna 77% din afacerile de asigurari generale ale companiei.

Pe activitatea de activitatea de asigurari generale profitul operational a fost de 9,8 milioane de lei, comparativ cu 13,4 milioane de lei in primul semestru din 2009.

Pe segmentul asigurarilor de viata, vânzarile Allianz-Tiriac in prima jumatate a anului curent au fost de 42,3 milioane de lei, cu cinci milioane de lei mai putin decât in perioada similara din anul anterior. "Compensam reducerea cererii de polite cu componenta investitionala prin cresterea vânzarilor de polite traditionale cu capitalizare si cu randamente investitionale garantate. Intr-o buna masura, am reusit acest lucru prin lansarea de noi produse de planificare si protectie in beneficiul copiilo", a conchis directorul general al Allianz-Tiriac.

Urmărește Business Magazin

/analize/servicii-financiare/majorarea-tva-si-inundatiile-au-afectat-profitul-allianz-tiriac-asigurari-6832631
6832631
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.