ADVERTORIAL: Oamenii, motorul oricărei organizaţii?

Postat la 12 februarie 2024 37 afişări

ADVERTORIAL: Oamenii, motorul oricărei organizaţii?

Plus 14% a cifrei de afaceri în primele nouă luni ale anului trecut faţă de perioada similară din 2022, EBITDA mai mare cu 90% în acelaşi interval şi un profit de 4,5 ori mai mare creionează „PORTRETUL” financiar a grupului Farmavet. În 2023, compania a recrutat 240 de angajaţi, mai mult de jumătate prin intermediul platformei OLX Locuri de Muncă.

Cu o experienţă de peste 65 de ani pe piaţa veterinară din România, Grupul Farmavet a confirmat că este un partener de nădejde în domeniul veterinar. Având un model de afaceri integrat (producţie, distribuţie şi retail), Grupul deţine în prezent aproximativ 200 de farmacii şi magazine veterinare în toată ţara şi mai multe unităţi de producţie pentru medicamente, produse biologice şi nutraceutice dedicate animalelor. Între rezultatele din primele 9 luni din 2023, se numără deschiderea de noi farmacii şi magazine veterinare şi modernizarea celor existente, implementarea primelor proiecte de fabricaţie sub contract pentru clienţi europeni şi depunerea primelor dosare de produse pentru înregistrare în UE. „Iar rezultatele financiare confirmă toate acestea: am înregistrat creşteri de 14% a cifrei de afaceri, de 90% a EBITDA şi de 4,5 ori a profitului net faţă de aceeaşi perioadă din 2022. Pentru perioada următoare, principalele obiective asupra cărora continuăm să ne concentrăm sunt îmbunătăţirea constantă a proceselor interne, extinderea capacităţilor de producţie, precum şi creşterea vizibilitatăţii profesiei de medic veterinar în România”, declară Alexandra Vlăduţ,Talent Acquisition Manager, Farmavet.

Tot ea adacugă că resursa cea mai importantă din orice economie sau organizaţie este capitalul uman. „Punem foarte mult accent pe echipele noastre; oamenii au fost şi vor fi mereu cei care ne ajută să depăşim orice moment dificil şi cu ajutorul lor fructificăm momentele bune de pe piaţă în ceva cu adevărat valoros pentru companie. În ultimii 4 ani, Grupul Farmavet a dovedit că investiţia în oameni este cea mai sigură metodă de a garanta nu doar supravieţuirea organizaţiei, ci şi de a asigura competitivitatea şi viitorul nostru într-o piaţă în creştere, dar cu o extremă volatilitate. Am încetat să mai privim resursa umană ca o simplă cheltuială şi continuăm să ne canalizăm atenţia nu doar pe expansiune, ci şi pe dezvoltare de capital”, afirmă Alexandra Vlăduţ.

În legislaţia din domeniul veterinar au apărut multe schimbări, cu impact direct pentru organizaţie. Business-ul Farmavet este în plină expansiune, astfel că recrutarea de noi talente este esenţială, fie medici veterinari sau specialişti din domeniu, iar compania colaborează de ani buni cu OLX Locuri de Muncă. „Este o platformă prietenoasă care ne ajută în organizarea proceselor de recrutare pe care le desfăşuram lunar. Având destul de multe roluri deschise, aproximativ 30-40 lunar, pentru noi cel mai important aspect a fost dat de rapiditatea cu care putem posta un job nou pe platformă, comunicările în timp real pe care le primim ca status, precum şi comunicarea facilă pe care o putem avea cu candidaţii. Aceştia ne pot lăsa mesaje, date de contact, fără să mai fie nevoie să încarce documente în prima etapă. Este o platformă care ne avantajează atât pe noi, precum şi pe candidaţi din perspectiva rapidităţii în comunicare, având în vedere că trăim în secolul vitezei”, consideră Alexandra Vlăduţ. De-a lungul timpului, Farmavet a apelat la mai multe platforme de recrutare, care însă şi-au păstrat modalitatea tradiţională de abordare - încărcarea unui CV într-un anumit format, aplicări clasice, fără a exista o comunicare imediată candidat-angajator.

Folosirea platformei OLX Locuri de muncă are un impact uriaş asupra afacerii, declară reprezentanta Farmavet. „Fiind vorba de o interfaţă intuitivă, ne ajută pe noi, echipa de Talent Acquisition, să identificăm rapid talentele şi să avem comunicări relevante cu cei care îşi doresc să facă parte din echipa noastră. De asemenea, un mare plus este cooperarea constantă pe care o avem cu Key Account-ul nostru, ne consultăm întotdeauna pentru a găsi cele mai bune soluţii astfel încât să acoperim în timp util nevoile de capital uman ale organizaţiei”. Anul trecut, povesteşte Alexandra Vlăduţ, „a fost unul extrem de provocator, având o medie de aproximativ 240 de angajări, dintre care mai mult de jumătate le-am efectuat prin intermediul platformei OLX Locuri de Muncă. Ne aşteptăm ca şi anul acesta să fie unul interesant pentru echipa de recrutare şi sunt convinsă că ne putem baza în continuare pe parteneriatul construit cu OLX”.

Angajaţii buni nu pică din cer. Dar sunt mulţi pe OLX Locuri de Muncă. Omul potrivit la locul de muncă potrivit.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.