Florentina Taudor: Cred că lumea afacerilor trebuie să asimileze cu naturaleţe leadershipul feminin

Autor: Andra Stroe Postat la 22 iulie 2021 68 afişări

Florentina Taudor: Cred că lumea afacerilor trebuie să asimileze cu naturaleţe leadershipul feminin

CEORenania


Cifră de afaceri (2020): 31,5 mil. euro Număr de angajaţi: 144


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Eu am învăţat în această perioadă să am mai multă încredere în instinctele mele. Fiind o persoană logică şi realistă, nu am avut răgazul necesar să experimentez la scară mare, însă pandemia m-a forţat să iau instinctiv şi decizii majore, care s-au dovedit în final de succes.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Cea mai importantă decizie recentă, legată de business şi efectele sale, e legată de extinderea gamei de produse Brand Renania, care s-a dovedit o reală soluţie la dificultăţile de producţie cu care s-au confruntat majoritatea producătorilor mari. O decizie foarte inspirată care a adus rapiditate, flexibilitate în aprovizionare, siguranţă în disponibilitatea produselor pentru clienţii Renania, implicit sustenabilitate în activitatea lor principală şi o creştere de gamă cu Ă16% în ultimele 12 luni.

—   Work from home sau de la birou?

Depinde, pentru mine de la birou, inclusiv pe perioada stării de urgenţă. Pentru colegii din Renania, acolo unde simt ei că sunt cei mai performanţi. Aveam implementat conceptul de work from home încă din 2018, pentru noi să implementăm telemunca la nivelul întregii companii a fost o decizie cu implementare de pe o zi pe alta pentru că aveam deja infrastructura necesară. În prezent, lucrăm hibrid, atât de la birou cât şi de acasă, în funcţie de tipul de activitate.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Eu am menţinut colegii informaţi şi în siguranţă, am considerat ca fiind cel mai important aspect într-o situaţie de criză, o comunicare deschisă şi constantă, aşa că am bifat întâi asta. Apoi, pentru colegii a căror activitate nu s-a putut opri şi nici muta în telemuncă, am testat.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Renania, locul şi oamenii care îmi dau energia necesară, în special într-o perioadă de criză.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă are această calitate uimitoare de a înfrunta tot ce i-a ieşit în cale, oricât de dificil, oricât de grav, cu un aer optimist. O altă calitate este aceea că este foarte generos, şi nu gesturi mediatizate, ci dedicaţie faţă de cei din jur aproape pană la sacrificiu. M-a invăţat să accept viaţa din plin, să trăiesc cu o inimă mare şi cu zâmbetul pe buze.

—   Putere vs. feminitate:

Fără să fiu o militantă feministă şi fără să dau credit unei societăţi de tip matriarhal, ci fix de dragul echilibrului, cred că lumea afacerilor trebuie să asimileze cu naturaleţe leadershipul feminin. La fel cum trebuie să accepte că performanţa n-are vârstă. Au trecut nişte decade serioase de la momentul în care Eleanor Roosevelt a emis savuroasa maximă „A woman is like a tea bag – you can't tell how strong she is until you put her in hot water.” Chipul eroic în care femeile ştiu «să privească fricile în faţă», să le confrunte şi să le lase în urmă cu eleganţă e inegalabil. În România există doamne care conduc business-uri a căror valoare înseamnă un procent grăitor din PIB. Ceva trebuie să facă bine, nu?

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.