Cum arata creditele in provincie

Postat la 21 octombrie 2008 37 afişări

Diferenta de nivel de trai si de specific al pietei imobiliare face ca valoarea medie a creditelor pentru locuinte sa varieze sensibil intre principalele orase ale tarii. In acest tablou, o influenta aparte o au insa si obiceiurile locale de consum.

 

Faptul ca un credit imobiliar luat in Bucuresti are o valoare dubla fata de unul luat la Timisoara poate fi pus pe seama veniturilor mai ridicate din Capitala, ce permit clientilor sa se indatoreze mai mult. Explicatia este cat se poate de valida, in conditiile in care Capitala este orasul cu cea mai mare dezvoltare economica, dar “exista si deosebiri in modul in care s-a dezvoltat piata imobiliara in diferite orase, si acest lucru isi pune amprenta asupra nevoii de credite”, spune Anca Bidian, director general al brokerului de credite Kiwi Finance.

 

In Bucuresti, valoarea medie a unui credit cu garantie ipotecara este in prezent de aproape 92.000 de euro, cu 5% mai mare ca anul trecut, potrivit statisticilor Kiwi Finance pentru portofoliul propriu de imprumuturi intermediate. In Timisoara, valoarea medie scade la jumatate fata de Bucuresti, la putin peste 43.000 de euro (fiind totusi cu peste 30% mai mare ca anul trecut), in timp ce la Ploiesti creditul ipotecar mediu este de aproximativ 39.000 de euro, iar in Constanta se apropie de 83.000 de euro.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
credite,
imobiliare,
locuinte
/analize/imobiliare/cum-arata-creditele-in-provincie-3344997
3344997
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.