Capitalistul săptămânii: Gary Keller

Autor: Andra Stroe Postat la 08 mai 2023 104 afişări

Pentru că visa la o carieră muzicală, scriitorul şi antreprenorul american Gary Keller a fost la un pas să renunţe la universitate pentru a-şi urma pasiunea. O schimbare de ultim moment i-a adus însă şansa de a-şi descoperi talentul înnăscut pentru imobiliare, industrie în care a înregistrat un succes imediat, punând bazele uneia dintre cele mai mari companii de profil din lume, care funcţionează astăzi cu zeci de mii de agenţi.

Deşi a vrut să renunţe la ideea de a urma o universitate, pentru a se dedica muzicii, în vara de după absolvirea liceului, când credea că e prea târziu pentru a se răzgândi, antreprenorul a aflat că fusese înscris de părinţi – şi admis – la Universitatea Baylor.

Aici a luat pentru prima dată contact cu industria de real estate, unde a început un program dedicat, pentru a putea obţine o diplomă. În ultimul an a mers la mai multe interviuri pentru diverse businessuri din imobiliare, moment în care a ajuns să ia legătura cu o companie care căuta proaspăt absolvenţi şi care i-a oferit un job, fără să ştie că, peste ani, angajatul le va deveni competitor.

Nu a durat mult până când Keller şi-a dovedit talentul de agent de vânzări, reuşind să tranzacţioneze, încă din prima lună, cinci case. Astfel, în mai puţin de cinci ani a fost numit vicepreşedinte al companiei.

În 1983 a decis să pornească propria afacere, fondând, alături de Joe Williams, nu una, ci două companii – Keller Williams Realtors, pe care a condus-o el însuşi, şi Keller Williams Commercial, administrată de partenerul său de business. Dintre cele două doar prima a avut succes, pe bazele sale fiind pusă ulterior fundaţia unei noi afaceri, Keller Williams Realty International.

Începând cu anul 2017 antreprenorul a ales o nouă abordare, lansând diverse iniţiative în zona tech, precum KW Labs, KW Keller Cloud şi Kelle, o aplicaţie AI folosită ca asistent virtual, printre altele.

În paralel cu activitatea antreprenorială el a desfăşurat şi o intensă activitate publicistică, lansându-se, în 2004, cu cartea The Millionaire Real Estate Agent, scrisă alături de Dave Jenks şi Jay Papasan, şi căreia i-au urmat alte publicaţii ajunse bestsellere.

S-a implicat, de asemenea, şi în diverse fonduri de investiţii, predă un curs de business şi dezvoltare personală la Baylor University şi, pentru că nu şi-a uitat niciodată prima dragoste, muzica, are şi propria trupă, cu care performează la diverse evenimente ale companiei şi nu numai.   

Carte de vizită

Gary Keller

1. S-a născut în 1957 în Pasadena, Texas;

2. A studiat la Baylor University;

3. Este antreprenor în real estate, investitor în startupuri şi autor al mai multor bestselleruri;

4. E căsătorit cu Mary Pfluger şi are un băiat, John.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.