Retetele se simt bine

Postat la 11 ianuarie 2009 25 afişări

Gradul scazut de impredictibilitate a pietei, la care se adauga o bugetare insuficienta ce nu va reusi sa acopere inflatia vor pune sub semnul intrebarii strategiile de dezvoltare ale jucatorilor din farma in 2009.

Retetele se simt bine

Cat de afectata va fi industria farma in contextul actualei crize financiare si care ar fi posibilele riscuri? Exista si un revers al medaliei? 

Sanatatea este poate ultima taiata de pe lista de prioritati. Industria farma este mai putin ciclica decat alte industrii, deci si mai putin vulnerabila. Cu toate acestea, riscurile vin mai degraba dinspre partea de finantare, intrucat termenele lungi de plata, care se intind, in medie, pe mai bine de 200 de zile, vor avea si in 2009 un impact negativ asupra capitalului de lucru si a costurilor. “Este posibil ca unele companii mici sa caute un exit pragmatic la cotatii realiste, existand astfel posibilitatea ca jucatori fara prezenta locala sa-si faca intrarea printr-o achizitie tactica”, crede Adrian Lakatos, presedintele companiei de consultanta in domeniu AL Pharma Consulting.   

Topul celor mai mari companii farmaceutice prezente ar putea suferi noi modificari? 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
analize,
dileme,
economie,
previziuni 2009
/analize/comert/retetele-se-simt-bine-3732306
3732306
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.