2014 a fost unul dintre cei mai plini din istoria de 10 ani a revistei. Cum am marcat un deceniu de Business Magazin

Autor: Dorin Oancea Postat la 30 decembrie 2014 213 afişări

Anul care se încheie a fost unul dintre cei mai plini din istoria de 10 ani a revistei: cele mai multe evenimente, cele mai multe cataloage, numere speciale, invitaţi, cluburi, „Meet the CEO“ şi Storytellers, un întreg ansamblu de oameni, texte, imagini, fotografii şi filme menite să marcheze deceniul Business Magazin.

2014 a fost unul dintre cei mai plini din istoria de 10 ani a revistei. Cum am marcat un deceniu de Business Magazin

STORYTELLERS, IMPORTANŢA POVEŞTII

Storytellers, evenimentul care a marcat 10 ani de existenţă a Business Magazin, şi-a propus să prezinte poveştile de afaceri ale deceniului 2004 - 2014. A început într-o seară de februarie, cu istoriile spuse de oamenii de afaceri Dragoş Petrescu şi Bogdan Enoiu, de criticul literar Dan C. Mihăilescu şi de avocatul Gabriel Biriş, şi a continuat cu unele dintre cele mai cunoscute nume din societate şi din business: gimnasta Andreea Răducan, Mişu Negriţoiu, Bogdan Putinică, Gheorghe Muşat, Sergiu Oprescu, Adrian Bulboacă, Radu Florescu, Sergiu Biriş, Vladimir Sterescu, Dana Gruia-Dufaut, George Butunoiu, Dan Pascariu, Toni Iordache, Radu Enache, Mihai Albu, Lorand Szarvadi, Mariana Gheorghe, Dan Şucu, Cătălin Dumitru, Florin Manea şi Andrei Cionca. 

CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS

100 de doamne din mediul corporatist şi 100 de antreprenoare ne-au povestit istoriile lor de afaceri, prinse în catalogul ”Celor mai puternice femei din business“, aflat la a treia ediţie. Iar la Gala ”Woman in Power“ am premiat un grup reprezentativ de doamne: Mihaela Cristescu, fondatoare a MedLife; Mirela Iovu, vicepreşedinte al CEC Bank; Severina Pascu, CEO UPC România & Ungaria; Daniela Bîzgan, director general adjunct al furnizorului de electrocasnice Marelvi; Tatiana Cimpoieşu, vicepreşedinte al Agricola Bacău; Măriuca Talpeş, manager al Intuitex, asociat la Softwin şi Bitdefender; Aurelia Vişinescu, proprietară a Domeniilor Săhăteni; Cristina Necula, CFO Strauss România; Carmen Şeitan - Canali, Distinto, Brunello Cucinelli, Moschino.

800 PLUS 100

Catalogul Tinerilor manageri de top, produsul-fanion al Business Magazin, a ajuns la a noua ediţie. Catalogul a devenit, pentru businessul local, un echivalent al Almanahului Gotha, un instrument care îţi deschide drumul spre top. În acest an am putut remarca un ”val„ de tineri de 30 de ani care au ajuns în vârf arzând, într-un sens pozitiv al expresiei, etape.

Aceasta este o schimbare de paradigmă ale cărei efecte se vor vedea în următorii ani, un câştig pentru societate şi mediul de business. Odată cu apariţia catalogului, Business Magazin a premiat, în cadrul Galei Tineri Manageri de Top, zece tineri care s-au făcut remarcaţi: Bogdan Ciubuc  - sales manager vans, Mercedes; Ramona Pergel - deputy general manager, E.ON; Dragoş Drăghici - director Direcţia IMM, Alpha Bank; Roxana Baias - marketing director, Romtelecom; Mădălina Racoviţan - partener KPMG; Anca Motcă - director general adjunct vânzări, Garanti Bank; Cătălina Porojan - director group large corporate, BCR; Ramona Gălăţeanu - finance manager, Rompetrol; Silviu Creţean - software development director, TotalSoft; şi Martin Zmelik - director de operaţiuni, CEZ.

MEET THE CEO, SAU LOCUL PREFERAT DE ÎNTÂLNIRE AL MANAGERILOR

2014 a fost un an bun pentru Meet the CEO, un eveniment care a ajuns să numere 43 de ediţii. Participanţii au putut face cunoştinţă cu poveştile şi cu experienţa de viaţă a şefului Bursei de Valori Bucureşti Ludwik Sobolewski, a directorului Automobile Dacia, Nicolas Maure, a lui Stephane Batoux, la acel moment CEO la Coca-Cola Hellenic Bottling Company, în prezent CEO la Albalact, a lui Greg Konieczny, directorul Fondului Proprietatea şi a Danielei Lulache, directorul Nuclearelectrica. În a doua jumătate a anului Meet the CEO i-a găzduit pe Daniel Boaje, şeful McDonald’s România, pe Liviu Drăgan, fondatorul companiei Totalsoft, pe Ravinder Takkar, nou-numitul şef al Vodafone România, şi pe Emilia Bunea, CEO la Metropolitan Life.

100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO

Iulian Stanciu, CEO şi acţionar la eMAG, a stabilit în 2014 o premieră, devenind primul antreprenor român desemnat cel mai admirat CEO din România, după patru ediţii ale catalogului care au fost conduse de corporatişti. Cele cinci ediţii ale catalogului 100 cei mai admiraţi CEO din România sunt dovada că admiraţia nu este un dat şi poate fi influenţată de varii factori; de la an la an clasamentul se schimbă. Faţă de anul trecut am avut 37 de noi intrări în rândul celor mai admiraţi 100, iar antreprenorii câştigă din ce în ce mai mult teren.

CELE MAI INOVATOARE COMPANII DIN ROMÂNIA

Revista a lansat anul acesta un nou demers editorial, catalogul ”Cele mai inovatoare companii din România„, care reuneşte 50 de proiecte puse în practică de firme cu activităţi pe plan local. Ideea a plecat de la faptul că inovaţia este, într-o lume tot mai mică, cheia dezvoltării, nu forţa de muncă ieftină, programele sociale sau subvenţiile, ci inovaţia şi felul în care ideile şi inspiraţia unui om sau a unei echipe se transformă în produse folositoare, generatoare de câştig.

Urmărește Business Magazin

/analize/2014-a-fost-unul-dintre-cei-mai-plini-din-istoria-de-10-ani-a-revistei-cum-am-marcat-un-deceniu-de-business-magazin-13730836
13730836
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.