Zelenski anunţă că încă două gropi comune au fost găsite în oraşul Izium, recent eliberat

Autor: Cosmin Pirv Postat la 26 septembrie 2022 20 afişări

Ucrainenii au descoperit încă două gropi care conţin cadavrele a sute de persoane în oraşul nord-estic Izium, pe care Kievul l-a recucerit de la Rusia în această lună, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, informează Reuters.

Zelenski anunţă că încă două gropi comune au fost găsite în oraşul Izium, recent eliberat

Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu difizat de CBS duminică seara. „Astăzi am primit mai multe informaţii... Au găsit încă două gropi comune, gropi mari, cu sute de oameni... Este vorba despre (micul) oraş Izium”, a spus Zelenski.

Autorităţile ruse nu au comentat afirmaţia lui Zelenski. Moscova neagă în mod regulat comiterea de atrocităţi în războiul din Ucraina sau că atacurile ar fi vizat civili.

„Sancţiunile trebuie să continue. Aceste sancţiuni vor avea un impact politic, dar şi financiar”, a mai spus preşedintele ucrainean.

După luni de zile de ocupaţie rusă, autorităţile ucrainene au descoperit la începutul acestei luni o groapă comună lângă un cimitir dintr-o zonă împădurită din Izium şi au lansat o anchetă.

Săptămâna trecută, autorităţile au finalizat exhumarea cadavrelor a 436 de persoane. Majoritatea dintre acestea păreau să fi avut o moarte violentă şi existau indicii preliminare că 30 dintre ele au fost torturate, a declarat guvernatorul regional.

Şaptesprezece soldaţi au fost, de asemenea, exhumaţi dintr-o groapă comună din zonă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zelenski,
gropi,
comune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.