Wizz Air a anunţat şase rute noi din România. Unde veţi putea zbura cu tarife care pornesc de la 85 de lei

Autor: Ioana Matei Postat la 11 august 2017 879 afişări

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat astăzi că va continua să îşi extindă operaţiunile din Iaşi şi va adăuga a doua aeronavă Airbus A320 bazei de la Iaşi începând cu aprilie 2018.

Wizz Air a anunţat şase rute noi din România. Unde veţi putea zbura cu tarife care pornesc de la 85 de lei

Potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii companiei, Wizz Air va lansa şase rute noi din Iaşi spre Eindhoven (Olanda), Dortmund (Germania), Salonic (Grecia), Billund (Danemarca), Malmö (Suedia) şi Paris Beauvais (Franţa). Noile rute, alături de creşterea frecvenţelor pe rutele populare spre Milano Bergamo, Tel Aviv şi Roma Fiumicino, sunt parte din programul de vară 2018 WIZZ din Iaşi.

Wizz Air şi-a început operaţiunile de la Aeroportul Internaţional Iaşi în 2013; investiţia la baza din Iaşi ajunge astfel la aproape 200 de milioane de dolari (în aeronave Airbus, potrivit preţului mediu de listă al producătorului). Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii companiei, în 2018, odată cu creşterea operaţiunilor cu 70%, compania va oferi în total mai mult de 650.000 de locuri, pe 14 rute, spre 10 ţări. Noua aeronavă va sosi pe 29 aprilie 2018 şi va asigura operarea zborurilor pe şase noi rute din Iaşi. Noile rute WIZZ spre Suedia, Olanda, Grecia şi Danemarca sunt singurele conexiuni directe din Iaşi cu ţările respective. Odată cu sosirea noii aeronave, frecvenţele pe trei dintre cele mai populare curse WIZZ din Iaşi vor creşte la patru/săptămână spre Tel Aviv şi Milano Bergamo şi la trei/săptămână spre Roma Ciampino. Ca urmare a extinderii operaţiunilor sale la două aeronave moderne în 2018, Wizz Air va avea o echipă locală mai mare de 70 de angajaţi, iar noi sesiuni de recrutare au fost deja programate în septembrie, octombrie şi noiembrie, la Iaşi.

Odată cu anunţul de azi, Wizz Air a pus în vânzare zborurile din programul de vară 2018 pentru Iaşi. Biletele vor fi disponibile pentru achiziţie de către toţi pasagerii de pe 25 august 2017. Ei pot călători din vara anului 2018 spre 14 destinaţii în 10 ţări din Europa şi în alte regiuni, cu tarife care pornesc de la 85 de lei (pe un singur segment de zbor), inclusiv cele şase rute noi spre Eindhoven, Dortmund, Salonic, Billund, Malmö şi Paris Beauvais.

În 2018, WIZZ oferă în total mai mult de 9,2 milioane de locuri la vânzare de la 10 aeroporturi din România, pe 142 de rute, spre 20 de ţări. Deja cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air va avea anul viitor 24 de aeronave alocate bazelor din ţară, inclusiv 7 Airbus A321 noi,  cu 230 de locuri; în companie va lucra cu o echipă de peste 800 de angajaţi locali.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.