Weekend de trei zile: O idee revoluţionară prinde contur şi se pregăteşte să zguduie piaţa muncii aşa cum o ştim. Tot mai mulţi experţi sugerează adaugarea zilei de luni la week-end

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 03 iulie 2023 676 afişări

Weekend de trei zile: O idee revoluţionară prinde contur şi se pregăteşte să zguduie piaţa muncii aşa cum o ştim. Tot mai mulţi experţi sugerează adaugarea zilei de luni la week-end

Companiile din Marea Britanie testează de mai mult timp week-endul de trei zilei, cu ziua de luni care este adăugată la week-end, pentru a vedea cum evoluează productivitatea angajaţilor şi compania în general, scrie Bloomberg.

56 dintre cele 61 de companii care testează noul program au raportat cazuri mai puţine de burnout şi o reducere cu 66% a cererilor pentru concedii medicale. Tot mai mulţi experţi sugerează transformarea acestui nou model în noua normă pentru piaţa muncii.

Într-un fel, mediul de lucru post-Covid a făcut mai uşoară adoptarea acestei noi paradigme în care mai puţin timp la muncă este un lucru bun.

Unele companii le-au spus angajaţilor că trebuie să vină la birou minimum trei zile pe săptămână. Asta înseamnă că angajaţii s-au gândit deja la modul în care să îşi comprime sarcinile şi atribuţiile în mai puţine zile. Acest lucru ar trebui să se potrivească cu realităţile unei săptămâni de patru zile.

În prezent, conform majorităţii studiilor, primele două zile sunt cele mai productive. Cu lunea liberă, asta înseamnă că marţea şi miercurea devin zilele pe care se va pune cel mai mult accent. Joia devine o zi aglomerată pentru a duce toate taskurile spre finalizare, în timp ce ziua de vineri ar putea însemna relaxare pentru toţi angajaţii care ar urma să lucreze după această nouă normă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.