Watson, calculatorul cu o cultura generala mai bogata ca a unui om - VIDEO

Autor: Roxana Cristea Postat la 16 februarie 2011 177 afişări

Calculatoarele inca nu s-au dovedit a fi stapanii nostri. Cel putin pana la lansarea lui Watson, super computerul la care IBM a lucrat ani buni.

Un supercomputer IBM a terminat o runda a concursului "In pericol!"(un fel de Vrei sa fii miliardar!) la egalitate cu unul din concurenti si cu 3.000 de dolari inaintea altuia, scrie Cnn.com.Watson, calculatorul la care IBM a lucrat cativa ani are puterea de procesare a peste 2.800 de calculatoare puternice si este un pas important in eforturile de a face masinariile sa inteleaga limbajul uman.

La inceputul spectacolului, prezentatorul Alex Trebek a incercat sa explice originile Watson- IBM a avut ideea acestui show acum trei ani- si modul in care calculatorul lucreaza. Dupa introducerea calculatorului minune spectatorii au inceput sa aplaude. "Exact cum ma asteptam", a spus prezentatorul. " A fost o primire foarte calda si sunt sigur ca Watson ar fi apreciat aplauzele. Cu exceptia unui singur lucru: Watson nu poate nici sa auda si nici sa vada. Acesta primeste toate informatiile electronic", a completat acesta. In plus acesta a adaugat faptul ca adevaratul Watson este de fapt un computer mult mai sofisticat, mai mare si mai greu decat cel care se gaseste in platoul emisiunii.

Puterea calculatorului Watson, a fost depozitata intr-o cladire la un laborator IBM din New York.Calculatorul primeste indicii prin texte digitale si apoi le afiseaza in fata celorlalti doi concurenti de la "In Pericol!", la fel cum ar fi facut orice alt jucator. Dupa ce a avut un inceput formidabil, Watson a intampinat si cateva piedici. Ramane de vazut pe ce loc va termina computerul la finalul concursului.


Go4it.ro transmite LIVE de la cel mai mare targ de telefonie mobila din lume.

Galaxy Tab 10.1, Galaxy S II si LG Optimus 3D par sa fie vedetele.

Vezi toate noutatile >>

Sursa: CNN.COM

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Watson,
calculator,
cultura generala
/actualitate/watson-calculatorul-cu-o-cultura-generala-mai-bogata-ca-a-unui-om-video-7989324
7989324
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.