Vladimir Putin susţine astăzi conferinţa anuală tradiţională, pe fondul crizei financiare din Rusia

Autor: Iuliana Enache Postat la 18 decembrie 2014 37 afişări

Preşedintele rus, Vladimir Putin, urmează să susţină, joi, cea de-a zecea sa conferinţă de sfârşit de an, pe fondul adâncirii crizei economice în Rusia şi a situaţiei tensionate din cauza crizei ucrainene, relatează BBC News Online.

Evenimentul anual, care a durat mai mult de patru în 2013, va fi difuzat în direct de televiziunile ruse. Conferinţa ar urma să fie dominată de dezbaterea privind rubla, în timp ce moneda naţională rusă traversează o perioadă dificilă din cauza scăderii preţului la petrol şi a sancţiunilor occidentale, scrie BBC.

Kremlinul anticipează discuţii despre "economie, rublă, preţuri şi măsurile pe care le va lua Guvernul rus", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, adăugând însă că şi agenda internaţională va intra în atenţia conferinţei. "Anul acesta a fost neobişnuit din punctul de vedere al schimbării paradigmei în sistemul relaţiilor internaţionale şi cu siguranţă va genera interese şi ne aşteptăm la astfel de întrebări", a adăugat el.

Toţi cei 1.259 de jurnalişti acreditaţi au dreptul de a-i adresa întrebări preşedintelui, a declarat Peskov, citat de Itar-Tass, în pagina electronică. "Nu au fost restricţii în privinţa acreditării", a precizat el. "Dimpotrivă, avem reporteri care au venit din străinătate şi Ministerul de Externe le-a acordat vize", a explicat Peskov.

El a declarat miercuri într-un interviu pentru postul de televiziune Rossiia-24 că speră să vadă reporteri din Ucraina, care lucrează la Moscova şi au acreditări. Potrivit listei postate pe site-ul oficial al Kremlinului, la conferinţă vor asista şi reporteri din Japonia, Statele Unite, Iran, Germania, Franţa, România, Belarus, Suedia, Israel, China, Danemarca, Spania, Abhazia, Vietnam şi Marea Britanie.

Serviciul de presă al Kremlinului a declarat că această conferinţă va avea loc la prânz, ora Moscovei, la Centrul de Afaceri Internaţional din capitala rusă, cu traduceri sincronizate în engleză, franceză şi germană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
PUTIN,
/actualitate/vladimir-putin-sustine-astazi-conferinta-anuala-traditionala-pe-fondul-crizei-financiare-din-rusia-13727977
13727977
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.