„Viitorul Porneşte Azi” pentru tinerii din industria auto

Postat la 25 octombrie 2023 129 afişări

„Viitorul Porneşte Azi” pentru tinerii din industria auto

Campania „Viitorul Porneşte Azi”

  • Proiect de Modernizare a Învăţământului Profesional în România
  • Şapte licee vor primi echipamente şi materiale de ultimă generaţie pentru predare şi practică

 

VARTA, una dintre mărcile de top ale liderului mondial în producţia de baterii de joasă tensiune Clarios, în colaborare cu Inter Cars, anunţă lansarea campaniei„Viitorul Porneşte Azi”, un proiect dedicat atât experţilor, cât şi debutanţilor din industria auto. Această iniţiativă îşi propune să îmbunătăţească metodele de predare şi să ofere materiale moderne şcolilor profesionale din România, favorizând creşterea tinerelor talente în profesia de mecanic auto.

O continuare firească a competiţiei „Young Car Mechanic” organizată de Inter Cars, proiectul „Viitorul Porneşte Azi” are acelaşi scop: atragerea interesului tinerilor cu privire la ocupaţia de mecanic auto, împărtăşirea experienţei şi a metodelor de învăţare, în vederea modernizării sistemului educaţional de profil în România şi încurajarea tinerelor talente.

Anul acesta, peste 140 de elevi din 34 de şcoli profesionale din 8 judeţe s-au întrecut la concursul „Young Car Mechanic”, trecând prin trei etape dificile: două etape teoretice şi una practică. Aşa au fost selecţionaţi 10 concurenţi care au luat parte la Finala Competiţiei „Young Car Mechanic” din cadrul EXPO Inter Cars 2023 – desfăşurată la Academia Hagi, în perioada 16- 17 iunie 2023.

Podiumul din acest an a fost ocupat de Ethan Daniel Ciucă (Liceul Tehnologic “Vlădeasa”, Huedin), Alexandru Nicolae Târşă (Liceul “Dimitrie Leonida”, Constanţa) şi de Ştefan Drăgan (liceul “Alexandru Borza”, Cluj Napoca, ocupantul locului 1), iar primul clasat a avut onoarea de a-şi reprezenta colegii români la Finala Internaţională desfăşurată în Ungaria.

Ca urmare a succesului acestei competiţii în rândul tinerilor, Clarios, producătorul mărcii VARTA şi partener internaţional al proiectului „Young Car Mechanic” a ales ca în România să îşi extindă implicarea şi în afara programului competiţional. 

Astfel, VARTA şi Inter Cars România şi-au unit forţele din nou şi şi-au propus să facă un prim pas în această direcţie, şi anume să pornească într-un tur de vizitare a şcolilor finaliste Young Car Mechanic 2023.

“Toţi conducătorii de maşini îşi doresc un specialist, un om de service bun. Însă nivelul de excelenţă în domeniu nu se dobândeşte atât de simplu. La nivel liceal, viitorii specialişti trebuie să aibă acces la informaţii şi echipamente actuale, care să îi pregătească pentru cariera ce urmează să înceapă. Cum domeniul auto evoluează atât de rapid şi spectaculos în diferite direcţii - oferind multiple soluţii de mobilitate precum vehiculele de tip xEV - specialistul auto va fi într-un proces de învăţare continuu pe parcursul întregii sale cariere, pentru că altfel nu va putea să menţină nivelul de performanţă impus de complexitatea domeniului şi de cerinţele consumatorilor. Este un proiect pentru experţi şi debutanţi deopotrivă”, a declarat Luiza Popa – Marketing Manager Adria, Bulgaria, România şi Ungaria la Clarios.

În cadrul evenimentelor ce se vor desfăşura în perioada 13-20 noiembrie 2023, elevii celor 7 instituţii de învăţământ se vor întâlni cu echipa Centrului de Training Inter Cars România şi cu alţi invitaţi speciali – reprezentanţii VARTA în România – şi vor avea parte şi de câteva surprize. VARTA şi Inter Cars România au pregătit şi un kit de echipare pentru aceste unităţi de învăţământ, compus din aparatura specifică pentru verificarea şi diagnosticarea bateriilor auto. Astfel, pentru ca tinerii să aibă o carieră de succes în domeniu, este foarte important ca la şcoală conţinutul de informaţii, echipamentele şi metodele de învăţare să fie mereu actualizate, iar pedagogii să fie cu adevărat încurajaţi să adapteze metodele de predare la vremurile moderne.

“În decursul acestui an, Echipa de Training Inter Cars a discutat cu peste 250 de unităţi de învăţământ din sistemul profesional şi dual, identificând astfel nivelul de echipare şi spaţiile tehnice de care acestea dispun.” – Petrisor Covaciu - Training Manager Inter Cars.

Cu prilejul acetor evenimente, cei doi parteneri vor ava un dialog cu profesorii, dar mai ales cu viitorii specialişti, privind  cerinţele pieţei auto.

„Având în vedere că în fiecare an peste 6.000 de elevi finalizează aceste cursuri, ne dorim să îmbunătăţim nivelul de retenţie în atelierele auto din România. În acest sens, oferim posibilitatea elevilor să participe la interviuri de angajare în reţeaua de ateliere de reparaţii Q-Service. Ne bucurăm că VARTA este primul partener care împărtăşeşte viziunea noastră despre implicarea în acest segment educaţional.” – Victor Gavronschi – Director Evenimente şi Proiecte Speciale la  Inter Cars România.

Despre Clarios:

Clarios este lider mondial în soluţii avansate de stocare a energiei. Colaboram cu clienţii noştri pentru a satisface cererea în creştere a pieţei pentru aplicaţii avansate (smarter applications), la scară globală. Cei 16.000 de angajaţi ai noştri dezvoltă, produc şi distribuie un portofoliu de tehnologii de baterii pentru aproape orice tip de vehicul, tehnologii care oferă performanţă unică durabilă, de ultimă generaţie şi aduc fiabilitate, siguranţă şi confort în viaţa de zi cu zi. Adăugăm valoare la fiecare verigă a lanţului de aprovizionare, contribuind la progresul comunităţilor pe care le deservim şi al planetei pe care o împărtăşim cu toţii.

În calitate de semnatar în 2020 al Pactului Global al Naţiunilor Unite, Clarios se angajează să-şi alinieze strategiile şi operaţiunile la principiile universale axate pe drepturile omului, muncă, mediu şi anticorupţie.

Clarios este o filială a Brookfield Business Partners.

Despre Inter Cars România

Inter Cars S.A. a fost înfiinţată în 1990 în Varşovia (Polonia), de către Krysztof Oleksowicz, Piotr Oleksowicz şi Andrzey Oliszewski, fiind în acest moment cel mai mare distribuitor de piese şi accesorii auto din Europa Centrală şi de Est, cu o prezenţă în 22 de ţări.

În anul 2008 a avut loc lansarea Inter Cars în România, prin deschiderea unui punct de lucru în Cluj-Napoca. În prezent sunt peste 2.000 de angajaţi în Inter Cars România şi în reţeaua sa de parteneri francizaţi, care deservesc un portofoliu de peste 60.000 de clienţi din întreaga ţară.

Aprovizionarea se face atât din depozitul central Inter Cars din Codlea, care este dispus pe 4 niveluri şi se întinde pe o suprafaţă de 12.900 mp, cât şi din alte 3 depozite din Polonia, ce însumează o suprafaţă de aproximativ 150.000 mp.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pornire,
tineri,
viitor,
industria auto,
inter,
romania,
auto

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.