Viaţa în singurul oraş ”artificial” din România: locuitorii plâng încă după comunism

Postat la 22 aprilie 2023 597 afişări

Viaţa în singurul oraş ”artificial” din România: locuitorii plâng încă după comunism

Viaţa în singurul oraş ”artificial” din România. Victoria este singurul oraş construit de la zero în vremea socialismului, iar locuitorii săi abia dacă reuşesc, în zilele noastre, să supravieţuiască.

Pe vremuri, aici exista un imens combinat chimic în jurul căruia s-au construit blocuri, dar astăzi totul este părăsit, din marea fabrică mai existând numai câteva hale. Locurile de muncă reprezintă o raritate în oraşul Victoria.

Viaţa în singurul oraş ”artificial” din România. Numele ales de partid

Primele caramizi in actualul oras Victoria au fost puse in 1939, moment in care statul roman a incheiat un contract cu firma germana „Ferrostaal” din Essen pentru realizarea Complexului de fabrici Ucea.

Lucrarile au fost stopate dupa 23 august 1944. Atunci s-a constituit o colonie formata din prizonieri, localnici din satele invecinate si un detasament de evrei.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comunism,
locuitori,
plangere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.