Vaticanul, nemulţumit de referendumul din Irlanda care a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex: o "înfrângere pentru umanitate"

Autor: Gaidau Ion Postat la 28 mai 2015 97 afişări

Referendumul din Irlanda, care a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex, reprezintă o "înfrângere pentru umanitate", a apreciat un oficial de rang înalt de la Vatican, relatează miercuri New York Times.

Este vorba de prima reacţie a unui oficial de rang înalt de la Vatican de la desfăşurarea, vinerea trecută, în Irlanda, a unui referendum privind legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

"Am rămas foarte întristat de rezultatul" referendumului din Irlanda, a recunoscut secretarul de stat al Sfântului Scaun, cardinalul Pietro Parolin, potrivit site-lui postului de radio al Vaticanului.

"Nu cred că putem vorbi doar despre o înfrângere a principiilor creştine, ci şi despre o înfrângere pentru umanitate", a apreciat el.

La capătul unui referendum istoric desfăşurat vineri, irlandezii au votat în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Potrivit rezultatelor finale, 62,1% dintre irlandezi au votat pentru legalizarea mariajului gay, în timp ce 37,9% s-au pronunţat împotrivă. Votul din Irlanda reprezintă un pas important pentru demersul privind legalizarea acestui tip de mariaj, ţinând cont că aceasă ţară este predominant catolică şi homosexualitatea a fost pedepsită până în 1993.

Irlanda este prima ţară care aprobă prin referendum căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

Nouăsprezece ţări din lume au legalizat căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VATICAN,
IRLANDA,
REFERENDUM
/actualitate/vaticanul-nemultumit-de-referendumul-din-irlanda-care-a-legalizat-casatoriile-intre-persoane-de-acelasi-sex-o-infrangere-pentru-umanitate-14351141
14351141
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.