Vânzările Floria s-au dublat în primul trimestru al anului faţă de perioada similară din 2015

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 19 mai 2016 137 afişări

„În primele trei luni din 2016 piaţa vânzărilor de flori din România a cunoscut o dinamică fără precedent, fie că vorbim despre online, despre florăriile clasice sau atelierele de design floral pentru evenimente. Afacerile cu florării au devenit interesante pentru antreprenori, care se simt încurajaţi de evoluţia pieţei şi a jucătorilor importanţi,” spune Marina Popescu, director general al Floria.ro.

Vânzările Floria s-au dublat în primul trimestru al anului faţă de perioada similară din 2015

Din 2013 si până în prezent, grupul Floria a investit peste 500.000 euro în dezvoltarea afacerii cu flori, atât pe zona de online, segment pe care Floria.ro îşi menţine poziţia de lider de piaţă, cât şi offline, prin deschiderea a două spaţii Floria în Stradă.

“Investiţiile pe care le-am facut au arătat nu doar că piaţa este pregătită pentru jucători serioşi şi ca este din ce în ce mai competitivă, dar şi că este o zonă pe care se poate inova. Este o piaţă în care abordările creative de business, nu ma refer doar la creativitatea pusă în buchetele de flori, pot face diferenţa. De exemplu, la Floria.ro noi am investit şi am pariat pe un model de business care presupune sa avem drept parteneri florării locale din toată ţara, care să livreze florile în localităţile lor. Astfel, noi avem cel mai scurt timp de livrare a comenzilor de flori şi buchete online, indiferent de destinaţia din ţară,” mai spune Marina Popescu.

În primele luni ale 2016, grupul Floria a primit un număr în creştere de cereri de la partenerii din provincie, prin care se realizează livrarile în afara Capitalei, dar şi solicitări pentru franciza Floria în Strada.

“Dacă în urmă cu câţiva ani mergeam noi către parteneri şi le propuneam să colaborăm pentru asigurarea livrărilor în oraşul lor, acum vin constant întrebări şi cereri de la ei şi de la florării nou deschise. Vor să devină parteneri Floria.ro şi să gestioneze comenzile preluate de noi în zona respectivă. Acest lucru arată nu doar că le-a crescut încrederea în brandul Floria.ro, dar şi că sunt mai deschişi către extinderea modelului lor de business, că le-a crescut încrederea în forţa online-ului şi, la nivel general, că piaţa se dinamizează” adaugă Marina Popescu.

Dezvoltarea pieţei florăriilor din România este susţinută atât de succesul afacerilor cu experienţă, online sau offline, dar şi de autorităţi, prin demersurile lor ocazionale pentru combaterea evaziunii fiscale care afectează piaţa.

“Controalele au încurajat jucătorii corecţi, cei care emit bon şi plătesc TVA şi desigur au mai eliminat o parte din cei care vând la negru. Aşa cum remarcam şi în trecut, evaziunea fiscală rămane cea mai mare problemă cu care se confruntă piaţa vânzărilor de flori, însă perioada controalelor a fost oportună anul acesta. S-au făcut cateva controale în plin sezon, în lunile februarie şi martie, când impactul a fost maxim. Ne-am bucurat să vedem astfel de acţiuni şi sperăm să fie cât mai dese,” mai spune Marina Popescu.

În primul trimestru din 2016, grupul Floria, prin diviziile sale online Floria.ro si offline, Floria în Stradă şi Floria Events, a vândut flori în valoare de 900.000 euro. Valoarea florilor vândute în primele trei luni ale acestui an este dublă faţă de 2015, fapt datorat atât creşterii cu 30% a diviziei online Floria.ro, dar şi aportului vânzărilor celor două florării Floria în Stradă deschise în 2015 (Câmpineanu în martie 2015 şi Dorobanţi în noimbrie 2015).

Oraşele în care s-au făcut cele mai multe livrări de flori de către Floria.ro au fost Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Iaşi, Braşov şi Timişoara, ordinea păstrându-se faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce valoarea medie a unei comenzi online a crescut cu 8% faţă de anul trecut, la 236 lei/comandă.

Floria.ro a împlinit în 2015 cinci ani de existenţă şi din mai 2015 este Furnizorul Oficial al Casei Regale a României pentru buchete şi aranjamente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vanzari,
dublare,
flori,
online,
Floria,
Marina Popescu
/actualitate/vanzarile-floria-s-au-dublat-in-primul-trimestru-al-anului-fata-de-perioada-similara-din-2015-15343265
15343265
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.