Valul de caniculă din weekend, un prim semnal de alarmă pentru ce urmează. Avertismentul meteorologilor pentru iulie şi august

Postat la 20 iunie 2023 483 afişări

Valul de caniculă din weekend, un prim semnal de alarmă pentru ce urmează. Avertismentul meteorologilor pentru iulie şi august

Valul de caniculă prognozat pentru weekend reprezintă  un prim semnal de alarmă pentru ce urmează. Ne aşteptam la o vară care va aduce temperaturi ridicate, vijelii, grindină. Avertismentul meteorologilor pentru iulie şi august.

Iulie şi august vor fi două luni cu fenomene extreme, spun meteorologii.

„Vorbim de un aer tropical prezent în vestul, sud vestul Europei, care va migra de la o zi la alta către sudul, centrul şi sud-estul Europei. Ne va influenţa treptat. Mâine şi poimâine ajungem la vreme călduroasă, vor fi peste 30 de grade la câmpie, maximele vor fi 25 – 33 de grade Celsius.

Temperaturi mai scăzute vor fi pe litoral, iar cele mai ridicate spre Câmpia de Vest. Influenţa acelui aer cald o vom simţi vineri şi sâmbătă.Vineri vor fi maxime spre 34 de grade Celsius, izolat putem atinge pragul caniculei, cel mai probabil în zona Banatului.

Sâmbătă, temperaturile vor scădea în vest, centru şi nord, dar să se mute temperaturile de prag de caniculă către Câmpia Română, Muntenia, sudul Moldovei, vestul Dobrogei.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alarma,
august,
avertisment

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.