Vacanţe pentru bugetari pe banii de la stat

Postat la 27 mai 2017 1217 afişări

Un proiect de Ordonanţă aflat în dezbatere publică prevede ca bugetarii să primească vouchere de vacanţă începând cu data de 1 iulie, în valoare de 1.450 lei.

Vacanţe pentru bugetari pe banii de la stat

Bugetarii vor primi, începând cu luna iulie, vouchere de vacanţă in valoare de 1.450 de lei, atâta cât este salariul minim pe economie.

Tichetele se vor acorda doar pentru vacantele petrecute în România, nu şi in afara graniţelor, potrivit unui proiect al Ministerului Mediului aflat in dezbatere publică.

Proiectul pus în dezbatere publică de Ministerul Turismului prevede că instituţiile şi autorităţile publice ar putea fi obligate să acorde angajaţilor din sistemul public vouchere de vacanţă, de la 1 iulie. Valoarea tichetelor de vacanţă este de maximum şase salarii de bază minime brute pe ţară.

În proiectul pus în dezbatere de Ministerul Turismului se stabileşte şi un plafon maxim cumulat al comisionului perceput de la angajator şi unitatea afiliată, de către unităţile emitente a voucherelor la maxim 1% din valoarea voucherului de vacanţă, care conţine 3 elementele minime obligatorii, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.