VACANŢE online: Românii caută excursii în Bulgaria, Grecia şi Turcia, care să coste 300 de euro

Autor: Mona Scarisoreanu Postat la 04 iunie 2017 127 afişări

Românii cu vârsta cuprinsă între 24 şi 44 de ani au cel mai mare apetit pentru achiziţia de vacanţe online. Peste 75% din cei care au căutat pe www.concediu.com un pachet de vacanţă sau cazare sunt persoane din categoria sus-menţionată.

Mai mult, căutările se fac de pe dispozitive mobile, atât telefoane cât şi tablete. Peste 70% din vizitatori accesează ofertele de pe acestea.

„Românii au început să aibă încredere în agenţiile de turism online şi să achiziţioneze pachete în doar câteva clickuri. E adevărat, noi avem în spate o agenţie de turism cu vechime în piaţă, turiştii ne cunosc şi interacţionează cu noi. La finalul lunii mai, peste 90% din achiziţii reprezintă pachete complete, cazare şi transport”, spune Mădălin Măncilă, managing director la Concediu.com

Dacă în mediul offline (clasic) femeile sunt cele care fac cele mai multe achiziţii, în cazul pachetelor turistice achiziţionate online bărbaţii sunt mai activi, numărul căutărilor acestora fiind cu aproape 10% mai mare decât al femeilor.

Cei mai interesaţi de vacanţele de vară sunt bucureştenii, urmaţi de clujeni, timişoreni şi braşoveni. Peste 40% dintre aceştia au căutat pachete de vacanţă cu avion ca mijloc de transport, iar perioada cea mai dorită a fost ultima săptămână din iulie şi săptămâna 4-10 septembrie, pentru călătoriile în străinătate.

Cele mai căutate destinaţii externe pe Concediu.com sunt: Nisipurile de aur, Halkidiki, Thassos, Corfu, Antalya şi Creta.

Raportat la turismul intern, cele mai căutate perioade de călătorie sunt prima săptămână din iulie şi mijlocul lunii august. Ca destinaţii, la mare căutare, în 40% dintre cazuri sunt Mamaia, Băile Felix, Băile Herculane, Sinaia, Neptun, Eforie Nord.

„Când vorbim de turism intern, se caută full-sezonul, însă la extern turistul nu mai vrea neapărat iulie-august, cererea pentru iunie si septembrie fiind într-o proporţie foarte mare”, spune Mădălin Măncilă.

Tariful mediu cel mai accesat este de 300 de euro de persoană, în timp ce doar 20% dintre cei care caută vacanţe online optează pentru un pachet de peste 2.000 de euro de persoană.

Proiectul turistic Concediu.com este dezvoltat de agenţia de turism Millennium Tour. Concediu.com este un portal care permite rezervarea de pachete turistice integrale (cazare, transport, masă) de la mai mulţi turoperatori, atât în străinătate cât şi în România. Site-ul înglobează peste 3.000 de pachete turistice, în peste 40 de destinaţii, din care 80% sunt pentru destinaţii externe.

Millennium Tour este o agenţie de turism corporate travel, lansată pe piaţă în 1999. În 2005 a creat portalul de rezervări de bilete de avion, Paravion, care a fost cumpărat în 2006 de către fondul spaniol de investiţii GED. La finalul anului 2016, cifra de afaceri a Millennium Tour a fost de aproximativ două milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURISM,
VACANŢE ONLINE,
CONCEDIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.