Va fi modernizată cea mai lungă faleză de pe malul Dunării din România. Unde se află şi ce fonduri vor fi folosite

Postat la 15 iunie 2021 741 afişări

Va fi modernizată cea mai lungă faleză de pe malul Dunării din România. Unde se află şi ce fonduri vor fi folosite

Primăria Municipiului Galaţi a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că a început procedurile pentru modernizarea şi punerea în valoare ale Falezei Dunării. Este vorba despre cea mai lungă şi spectaculoasă faleză de pe malul Dunării, dar şi principala zonă de promenadă din oraşul Galaţi.

Pentru modernizarea Falezei se va face o investiţie de cel puţin 100 de milioane de lei, din fonduri europene, fiind  lansată deja licitaţia pentru atribuirea contractului privind serviciile de proiectare şi autorizaţiile din proiectul „Revitalizarea turismului din Galaţi, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural şi natural de pe Faleza Dunării”.

„Este un pas important pe care îl facem pentru ca această zonă emblematică a oraşului, atât de îndrăgită de către gălăţeni şi de către vizitatori să fie pusă în valoare şi să devină mult mai atractivă. Să avem astfel o zonă spectaculoasă la malul Dunării pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut, îmbinând un circuit cultural dat de monumentele de for public, unul sportiv şi unul de promenadă. Totul pentru că Faleza Dunării de la Galaţi merită să devină pe viitor un reper turistic apreciat”, a declarat primarul Municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, citat de Mediafac.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dunare,
faleza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.