USR sesizează Curtea de Conturi cu privire la cheltuielile făcute de companile Primăriei Bucureşti: Cu aceşti bani s-ar fi cumpărat nu 400 ci 600 de autobuze

Postat la 18 decembrie 2017 67 afişări

Uninea Salvaţi România (USR), filiala Bucureşti, a anunţat, luni, că va sesiza Curtea de Conturi în legătură cu cheltuielile făcute în ultimele luni de către companiile municipale, nou înfiinţate de Primăria Municipiului Bucureşti.

USR sesizează Curtea de Conturi cu privire la cheltuielile făcute de companile Primăriei Bucureşti: Cu aceşti bani s-ar fi cumpărat nu 400 ci 600 de autobuze

USR acuză faptul că PMB ar face cheltuieli nejusitificat de mari, prin noile companii municipale, şi că va sesiza Curtea de Conturi în această privinţă.

„Prin majorarea de capital care va fi decisă în CGMB (n.r. – şedinţa de marţi, 19 decembrie), aceste companii ar urma să primească nu mai puţin de 60 de milioane de euro, bani care ar trebui să fie cheltuiţi în 9 zile lucrătoare, câte mai sunt până la finalul acestui an. Această majorare vine la doar trei luni de la precedenta capitalizare, urcând suma totală primită de Companii la 175 de milioane de euro, adică a şasea parte din bugetul Capitalei”, se arată într-un comunicat remis, luni, de USR Bucureşti.

Potrivit preşedintelui USR Bucureşti, Roxana Wring, companiile municipal ar reprezenta un experiment costisitor la care sunt supuşi bucureştenii, împotriva voinţei lor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.