Urmează schimbări la Banca Transilvania. Ce planuri are şeful BT

Autor: Dan Grigore Ivan Postat la 04 mai 2018 478 afişări

Urmează schimbări la Banca Transilvania. Ce planuri are şeful BT

Omer Tetik, CEO al celei de a doua bănci din sistemul bancar românesc şi cel mai tranzacţionat emitent de la Bucureşti, a declarat, în emisiunea 7/24 Capital, un proiect realizat de operatorul pieţei de capital bucureştene, că Banca Transilvania se gândeşte să lanseze nişte noi fonduri, dar nu imediat, ci pe termen mediu şi lung, ca urmare a schimbărilor din zona reglementărilor de tipul GDPR sau MiFID II.

„Ne gândim să lansăm nişte fonduri noi, dar pe termen mediu şi lung, anul acesta sunt încă multe schimbări din zona de GDPR, din zona de MiFID II. Nu vrem să facem paşi mari fără să fie o aşezare în piaţă“, spune Tetik.

Legat de viitoarea abordare a băncii, CEO-ul spune că banca din Cluj se va concentra în continuare pe zona de antreprenoriat a României.

„Strategia băncii, din profilarea clienţilor, rămâne la fel. Suntem banca întreprin­ză­torilor români, rămânem în zona de IMM, microfinanţare, retail. Vedem că zonele astea cresc în continuare.“ Banca doreşte de asemenea să fie conectată la noile trenduri care promit să modeleze pentru totdeauna sistemul bancar la nivel mondial.

„Suntem o bancă de reţea, dar vom folosi tehnologia şi digitalizarea la maximum“, a adăugat Tetik.

Banca Transilvania (TLV) este componenta indicelui BET, care a realizat cea mai mare apreciere în 2018, una de peste 20%, în condiţiile în care indicele BET, referinţa bursei bucureştene, a crescut în aceeaşi perioadă cu 13%.

Capitalizarea bursieră a băncii din Cluj a ajuns la 11,13 miliarde lei (2,42 miliarde euro), în vreme ce a doua bancă din rândul BET-ului, BRD Groupe Société Générale, a ajuns la 10,45 miliarde lei, după o apreciere de aproximativ 16,28% în aceeaşi perioadă.

Printre acţionarii importanţi ai Băncii Transilvania se numără: BERD (8,6%), SIF Moldova (aproximativ 7%), SIF Banat-Crişana (4,44%) şi Horia Ciorcilă (apro­xi­mativ 4%), cofondator al instituţiei de credit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banca transilvania,
ceo,
fonduri,
mediu,
piata,
termen,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.