Unul dintre cei mai importanţi producători de componente auto din lume deschide o fabrică în România. Investiţia se ridică la 10 milioane de euro

Postat la 09 februarie 2017 5372 afişări

Grupul Mecaplast, unul dintre cei mai importanţi producători de componente auto din lume, deschide o fabrică în România

Unul dintre cei mai importanţi producători de componente auto din lume deschide o fabrică în România. Investiţia se ridică la 10 milioane de euro

Compania a fost asistată de Muşat & Asociaţii  în extinderea activităţii sale în România, prin  intermediul unei investiţii de tip „brownfield”, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei de avocatură.

Valoarea proiectului se ridică la circa 10 milioane de euro şi prevede inaugurarea unei fabrici în România, între Piteşti şi Mioveni, în 2017, pentru a produce componente auto pentru noul Duster. Investiţia în România prevede toate mijloacele industriale necesare pentru a dezvolta noi afaceri, în special pentru piese motor şi piese/elemente vopsite de interior şi exterior.  

 “Suntem bucuroşi să fim alături de Mecaplast în procesul său de expansiune care vizează intrarea pe piaţa din România. Mecaplast, lider european în industria de automotive, are în continuare planuri ambiţioase de expansiune, fapt dovedit şi de recenta fuziune cu un alt jucător de profil, care îi permite grupului Mecaplast să se extindă pe pieţe cheie ale acestei industrii, cum ar fi cele din SUA sau China şi să îşi consolideze portofoliul de clienţi”, a declarat Monia Dobrescu, Partener, cea care a coordonat echipa Muşat & Asociaţii implicată în acest proiect.

“Mandatul casei de avocatură Muşat & Asociaţii a inclus asistarea Mecaplast pe parcursul întregului proces de achiziţie a terenului, începând cu un proces complex de due dilligence şi continuând cu redactarea şi negocierea documentelor tranzacţiei, precum şi acordarea de consultanţă juridică între semnare şi până la finalizarea proiectului”, a precizat Monia Dobrescu, Partener la Muşat & Asociaţii. Asistenţa acordată de Muşat & Asociaţii a acoperit o plajă largă de servicii juridice, necesare stabilirii unei prezenţe a grupului Mecaplast în România, precum şi consultanţă privind probleme de mediu şi fiscalitate. Proiectul a implicat o echipă complexă de avocaţi şi consultanţi fiscali, printre care se numără Iulian Popescu (Partener), Răzvan Graure (Partener) şi Alina Solschi (Senior Associate).

 „Experienţa noastră în proiecte similare şi excelenţa serviciilor oferite clienţilor noştri ne recomandă ca primă opţiune pentru orice companie care îşi extinde operaţiunile în ţara noastră si ne dorim ca echipa noastra să fie implicată în toate etapele subsecvente de extindere, modernizare şi implementare a strategiei de producţie a Mecaplast în România, producţia efectivă urmând să înceapă, conform planurilor clientului nostru, din octombrie 2017”, a adăugat Monia Dobrescu, Partener.

Investiţia grupului Mecaplast în România vine în contextul strategiei sale globale agreate cu Dacia, precum şi a strategiei sale de a reduce pe cât posibil costurile logistice şi de a fi alături de clienţii săi, în ţările în care aceştia au capacităţile de producţie.

Muşat & Asociaţii  este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 16 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, compania acordă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.