Unde s-a ajuns cu imunizarea de turmă din Suedia. Ce spune epidemiologul-şef al Suediei despre experimentul făcut de ţara sa

Autor: Andra Stroe Postat la 25 noiembrie 2020 23459 afişări

Unde s-a ajuns cu imunizarea de turmă din Suedia. Ce spune epidemiologul-şef al Suediei despre experimentul făcut de ţara sa

Epidemiologul-şef al Suediei susţine că nu are dovezi care să arate că strategia de imunizare de turmă ar da roade, scriu cei de la Bloomberg. „Chestiunea imunităţii de turmă e una dificilă", a declarat Anders Tegnell în cadrul unei conferinţe în Stockholm. „Nu vedem semne că imunitatea obţinută de populaţie ar încetini răspândirea virusului."

Suedia a fost mult mai expusă virusului decât ţările vecine din regiunea nordică, iar unu din trei cetăţeni a avut rezultate pozitive la testarea pentru anticorpi, potrivit datelor prezentate de autorităţi.

Lunile trecute, epidemiologul Anders Tegnell a pus la îndoială strategia adoptată la nivel local, atrăgând atenţia că măsurarea nivelului de imunitate atins de populaţie este greu de măsurat. În studiile recente ale OCDE, Suedia a fost cotată ca unul dintre statele cel mai puterni afectate de pandemia, luându-se în calcul mortalitatea generată de COVID-19 şi rata infectărilor.

La mai bine de 10 luni de la debutul pandemiei, prim-ministrul suedez Stefan Lovfen a decis implementarea unei noi strategii de combatere a bolii, în condiţiile în care numărul zilnic de noi cazuri depistate a depăşit 7.000. Astfel, suedezii nu mai au voie să se adune în grupuri mai mari de 8 persoane, iar vânzarea băuturilor alcoolice este interzisă după 10 seara.

„Vedem o creştere a numărului de pacienţi care au nevoie de terapie intensivă", a declarat Thomas Linden, reprezentant al Comisiei pentru Sănătate şi Bunăstare din Suedia. „Nu trebuie să luăm apariţia vaccinului drept o scuză pentru a fi neatenţi şi a nu respecta măsurile. Într-un al treilea val, sistemul de sănătate va fi pus la încercare chiar mai mult decât acum", a adăugat acesta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
strategie,
suedia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.