Un spital din Suedia deschide prima clinică pentru bărbaţii violaţi

Autor: Iuliana Enache Postat la 19 iunie 2015 430 afişări

Un spital din Stockholm va deschide prima clinică de urgenţă din Suedia pentru victimele de sex masculin ale violurilor, relatează TheLocal.se.

Spitalul General Sud are deja un centru care oferă asistenţă de urgenţă femeilor care au fost violate sau agresate sexuale. Miercuri însă, spitalul a anunţat că va primi bărbaţi şi băieţi începând din octombrie.

Aproximativ 370 de cazuri de agresiuni sexuale cărora le-au căzut victime bărbaţii sau băieţii au fost raportate în Suedia anul trecut, afirmă presa suedeză. "Percepţia generală este că bărbaţii nu pot fi violaţi", a declarat doctorul Lotti Helstrom pentru Radio Suedia.

Ea a afirmat că subiectul violului în cazul bărbaţilor este unul "tabu" dar este o situaţie mult mai comună decât realizează oamenii.

Doctorul Helstrom a declarat că este important ca bărbaţii să aibă acces egal la asistenţă.

Spitalul are deja un serviciu care funcţionează 24 de ore pentru victimele de sex feminin ale violurilor, cărora le oferă acces la medici, asistente, psihologi şi asistenţi sociali.

Un purtător de cuvânt al Asociaţiei suedeze pentru educaţie sexuală a salutat acest anunţ. Inger Bjorklund a declarat pentru The Local că o clinică axată pe bărbaţi ar "contribui la conştientizarea experienţei abuzului sexual asupra bărbaţilor".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUEDIA,
SPITAL,
VIOLURI
/actualitate/un-spital-din-suedia-deschide-prima-clinica-pentru-barbatii-violati-14475934
14475934
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.