Un proiect al unor clujeni poate dovedi dacă vinul cumpărat este fals

Postat la 08 decembrie 2017 166 afişări

Cercetătorii clujeni derulează un proiect în valoare de 15 milioane de lei de amprentare izotopică a produselor agroalimentare, în special a vinurilor, cu scopul de a elimina falsurile de pe piaţă şi a certifica autenticitatea şi originea unui produs, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un proiect al unor clujeni poate dovedi dacă vinul cumpărat este fals

Directorul proiectului “De la cercetare la transfer tehnologic în domeniul agroalimentar”, derulat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare (INCDTIM) Cluj-Napoca, Claudiu Filip, a declarat, joi, că prin amprentarea izotopică se certifică faptul că un vin este produs din strugurii crescuţi pe dealurile producătorului, nu în altă parte, iar la brânzeturi faptul că laptele folosit a fost colectat într-o anumită zonă.

Citeşte continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.