Un producător de textile din Suceava: „Mulţi angajaţi pleacă în străinătate câte trei luni, dar le dăm concedii fără plată pentru că 95% dintre ei se întorc“

Postat la 15 mai 2018 249 afişări

Magdalena şi Lucian Pastramă, doi antreprenori din Suceava care activează în zona de producţie textilă, se confruntă cu fluctuaţia de personal, în contextul în care mulţi salariaţi aleg să plece o perioadă determinată de timp în străinătate pentru a lucra în agricultură.

Un producător de textile din Suceava: „Mulţi angajaţi pleacă în străinătate câte trei luni, dar le dăm concedii fără plată pentru că 95% dintre ei se întorc“

Cei doi antreprenori deţin trei businessuri în producţia textilă şi au în prezent 240 de angajaţi, faţă de 320 anul trecut. „Avem o fluctuaţie constantă de personal în fiecare an şi aceasta este determinată de mai mulţi factori: avem angajaţi care s-au pensionat, angajaţi plecaţi în concediu de maternitate, am încercat să eficientizăm producţia cu un număr mai mic de angajaţi, dar există şi un număr mare de angajaţi care şi-au luat concediu fără plată pentru a pleca pentru o perioadă de o lună sau trei la cules de căpşuni sau sparanghel. Preferăm să le dăm concedii fără plată pentru că 95% dintre ei se întorc şi pentru că am investit în ei“, a spus Magdalena Pastramă.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.