Un poliţist judiciarist prins când lua mită a sărit în mare dintr-o barcă, pentru a scăpa de procurorii DNA

Autor: Cătălin Legănel Postat la 24 iulie 2015 316 afişări

Un ofiţer de poliţie judiciară din Constanţa, care a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea 3.000 de euro de la un denunţător ca să nu dispună începerea urmăririi penale împotriva acestuia, a încercat să scape de anchetatori, sărind în mare din barca în care se afla.

Laurenţiu Marin Dobre, subcomisar de poliţie la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale, i-ar fi pretins, în 29 iunie, unui bărbat 3.000 de euro pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de cercetare penală, să nu dispună începerea urmăririi penale împotriva acestuia în dosarul în care este cercetat chiar de poliţist, arată procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa.

În plus, Dobre i-ar fi promis denunţătorului că în schimbul banilor va dispune restituirea bunurilor care au fost ridicate în urma percheziţiei făcute în luna aprilie la locuinţa acestuia din urmă.

Ulterior, în 16 iulie, bărbatul a fost abordat din nou de ofiţerul de poliţie judiciară, care i-ar fi cerut, încă o dată, cei 3.000 de euro, în acelaşi scop.

Pentru primirea banilor, Dobre a stabilit ca termen limită data de 20 iulie şi ulterior 23 iulie.

Astfel, joi, în jurul orei 17.00, subcomisarul de poliţie Laurenţiu Marin Dobre s-a întâlnit cu denunţătorul în Portul Tomis din Constanţa, pentru a primi de la acesta cei 3.000 de euro, procurorii organizând un flagrant.

În momentul în care procurorii anticorupţie au intervenit, Dobre se afla într-o barcă şi a încercat să scape sărind în mare. El a fost, însă, prins, iar procurorii au dispus reţinerea acestuia, pentru luare de mită.

Ofiţerul de poliţie judiciară va fi prezentat, vineri, Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FLAGRANT,
MITĂ,
POLIŢIST
/actualitate/un-politist-judiciarist-prins-cand-lua-mita-a-sarit-in-mare-dintr-o-barca-pentru-a-scapa-de-procurorii-dna-14634614
14634614
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.