Un nou scandal în lumea auto. După Volkswagen, încă un gigant se confruntă cu măsuri drastice pentru trişarea testelor privind emisiile

Postat la 20 februarie 2024 64 afişări

Un nou scandal în lumea auto. După Volkswagen, încă un gigant se confruntă cu măsuri drastice pentru trişarea testelor privind emisiile

Ministerul japonez al Transporturilor pregăteşte măsuri împotriva unei filiale a Toyota pentru trişarea testelor privind emisiile de gaze de eşapament, inclusiv posibila retragere a certificării pentru anumite tipuri de motoare, a relatat luni publicaţia Nikkei.

Ministerul va ordona companiei Toyota Industries, cel mai mare producător mondial de motostivuitoare, să ia măsuri pentru a preveni "repetarea comportamentului necorespunzător", a relatat ziarul Nikkei, citat de Reuters.

Toyota Industries, care produce, de asemenea, maşini, textile şi electronice, ar putea pierde certificarea pentru un motor de excavator. Ministerul pare să pregătească o acţiune similară pentru două modele de motoare pentru stivuitoare, a adăugat acesta.

"Autoritatea de reglementare va cântări gravitatea abaterii înainte de a decide dacă va face acelaşi lucru pentru motoarele utilizate la vehiculele Land Cruiser şi la camionetele HiAce", se arată în raportul Nikkei.

Compania a raportat ministerului în luna ianuarie că s-a angajat într-o conduită necorespunzătoare care a inclus falsificarea datelor de testare a performanţelor pentru mai multe modele de motoare pentru stivuitoare şi automobile, a adăugat Nikkei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
masuri,
emisii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.