Un nou model de autoturism disponibil oficial pe piaţa din România

Autor: Georgiana Călin Postat la 05 septembrie 2017 476 afişări

EIT Forum Auto, unic importator al autoturismelor Volvo în România, a lansat oficial pe piaţa locală noul SUV XC60. Până la finalul anului, compania estimează că noul model va genera vânzări de peste 3 milioane de euro

Un nou model de autoturism disponibil oficial pe piaţa din România

Fabricat în Goteburg, Suedia, noul model  XC60 este complet echipat cu tehnologie de ultimă generaţie şi este disponibil în trei versiuni de echipare – Momentum, R Design şi Inscription – şi cinci motorizări – două diesel, două pe benzină şi un motor pe benzină T8 Twin plug-in hybrid. Noul XC60 are un preţ de pornire de 45.930 Euro cu TVA inclus, iar EIT Forum Auto urmăreşte să vândă, la nivel local, 60 de unităţi din noul model până la finalul anului.

„Suntem încântaţi să aducem pe piaţa din România noul SUV XC60, mai ales după succesul înregistrat de modelul XC60 Classic. Observăm un mare potenţial de cumpărare, deoarece se adresează unui consumator atent, în căutare de elemente ce simplifică şofatul, dar care oferă confort şi siguranţă sporită. Noul model încununează o serie de atribute despre care credem că vor fi foarte bine primite pe piaţa locală, aşa cum s-a întâmplat şi la nivel internaţional”, a declarat Bogdan Huidan, Director General EIT Forum Auto, importator Volvo Cars pe plan naţional.

Anul trecut, EIT Forum Auto a înregistrat o cifră de afaceri de 16,43 milioane de euro, cu 30% peste nivelul din anul anterior. S-au vândut 402 maşini, în creştere cu 25% faţă de 2015. Cel mai bine vândute modele la nivel local, anul trecut, au fost SUV-urile XC90 cu 115 maşini şi XC60 Classic cu 136 de maşini. Pentru 2017, compania urmăreşte o creştere a cifrei de afaceri similară ultimului an.

Modelul XC60 Classic, în cei nouă ani de la lansare, a devenit cel mai bine vândut SUV din segmentul mediu din Europa, cu aproape un milion de maşini vândute la nivel global. Acesta reprezintă astăzi 30% din totalul vânzărilor Volvo la nivel mondial, ceea ce generează aşteptări mari pentru lansarea noului model XC60. În România, noul model este disponibil pentru test drive la toţi dealerii autorizaţi Forum Auto România. Forum Auto România este importator al autoturismelor Volvo la nivel local şi lucrează, în prezent, cu patru dealeri autorizaţi (doi în Bucureşti, unul în Constanţa şi unul în Timişoara). Compania vizează ca până la finalul anului viitor să îşi lărgească reţeaua de parteneri cu noi dealeri, în Iaşi, Braşov şi Cluj.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.