Reinventarea volanului. Cum vom conduce maşinile în viitor

Autor: Florin Casota Postat la 04 septembrie 2017 696 afişări

În 2040 nu vei deţine o maşină, ci "un companion de încredere" în formă de octagon, scrie topgear.com

Reinventarea volanului. Cum vom conduce maşinile în viitor

Potrivit Jaguar, în viitor şoferii vor putea volanul maşinii şi-l vor putea căra peste tot cu ei. Volanul în formă de octagon se numeşte Sayer şi este propunerea Jaguar pentru viitorul autommobilismului.

"Volanul va sta cu tine în casă şi devine companionul tău de încredere", spune producătorul auto. Volanul răspunde la comenzi vocale, este dotat cu inteligenţă artificială şi este capabil să efectueze "sute de sarcini", printre care şi "condusul unei maşini".

Jaguar spune că vei putea chema o maşină cu ajutorul volanului, precum un taxi, apoi te urci ataşezi volanul şi automobilul te va duce la destinaţie. Volanul Sayer nu va fi disponibil decât după 2040 şi va veni ataşat la un automobil numit "Jaguar Future-Type", care nici măcar nu este descris ca o maşină, ci ca un concept "de explorare a mobilităţii".

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.