„Un mod oribil de a muri”: Cum îi ucide căldura extremă pe muncitorii din Italia

Postat la 22 iulie 2023 31 afişări

„Un mod oribil de a muri”: Cum îi ucide căldura extremă pe muncitorii din Italia

Olmastroni este una dintre cele cinci persoane din Italia a căror moarte din ultima săptămână se crede că a fost provocată de căldura extremă.

Olindo Zuanon, un brutar, s-a prăbuşit luni în faţa soţiei sale în magazinul lor dintr-un oraş de lângă Treviso.

Muncitorii din fabrici şi muncitorii externi din întreaga Italie au ameninţat că vor intra în grevă.

Stefano Olmastroni, un om de serviciu, făcea ordine pe rafturile unui supermarket care vindea produse agricole din Florenţa cu puţin timp înainte de a muri pe 13 iulie, când Italia se afla în mijlocul unui anticiclon numit Cerberus, care a dus temperaturile la peste 40 de grade Celsius, informează The Guardian.

La începutul zilei, bărbatul în vârstă de 61 de ani le-a spus rudelor că se chinuia să lucreze în căldură şi că se simţea leneş. El abia aştepta să se odihnească în ziua sa liberă de a doua zi.

Olmastroni, care avea probleme cardiace, şi-a terminat tura la ora 15:00 şi a fost găsit ulterior prăbuşit în vestiar. „Când l-au găsit, temperatura din vestiar era de 39C”, a declarat nepoata sa, Sara Ndere Olmastroni. „A murit înainte ca ei să-l poată duce la spital”.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
caldura,
deces,
italia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.