Un al doilea cutremur mare a lovit Afganistanul, la doar câteva zile după ce un seism cu magnitudinea de 6,3 în aceeaşi regiune a ucis peste 1.000 de persoane.

Autor: Andreea Tobias Postat la 11 octombrie 2023 58 afişări

Un al doilea cutremur mare a lovit Afganistanul, la doar câteva zile după ce un seism cu magnitudinea de 6,3 în aceeaşi regiune a ucis peste 1.000 de persoane.

Cel mai recent cutremur, cu aceeaşi magnitudine, s-a produs miercuri, în jurul orei locale 05.10 (00.40 GMT), potrivit BBC.

Epicentrul se află la 28 km (17 mile) la nord de oraşul Herat.

Impactul noului cutremur nu este încă clar, dar multe persoane dorm în aer liber după ce casele lor au fost distruse sâmbătă. Există, de asemenea, un deficit de pături, alimente şi alte provizii.

Cutremurul de sâmbătă dimineaţă a lovit Zindajan, un district rural situat la aproximativ 40 km de oraşul Herat.

Imaginile din sate arată case întregi, care erau prea fragile pentru a rezista unui astfel de cutremur, reduse la ruine.

Afganistanul este frecvent lovit de cutremure - în special în lanţul muntos Hindu Kush, deoarece se află în apropierea joncţiunii dintre plăcile tectonice eurasiatică şi indiană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afganistan,
cutremur,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.