Ultimele cadavre găsite după al doilea cel mai grav cutremur din China din ultimul deceniu

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 31 decembrie 2023 118 afişări

La 151 se ridică numărul oficial de decese în urma cutremurului cu magnitudinea 6,2 care a zguduit provinciile nord-vestice Qinghai şi Gansu din China în urmă cu aproape două săptămâni, după găsirea, duminică, a încă două cadavre.

Ultimele cadavre găsite după al doilea cel mai grav cutremur din China din ultimul deceniu

Corpurile a două persoane dispărute în urma unuia dintre cele mai grave cutremure din China din ultimul deceniu au fost găsite duminică. Acest lucru ridică la 151 numărul oficial de decese în urma cutremurului cu magnitudinea 6,2 care a zguduit provinciile nord-vestice Qinghai şi Gansu în urmă cu aproape două săptămâni, notează Reuters.

Cutremurul a fost cel mai grav din China de la seismul cu magnitudinea 6,5 care a lovit provincia Yunnan din sud-vestul ţării în 2014 şi a ucis 617 persoane.

Cutremurul care a afectat Qinghai şi Gansu a reînnoit îngrijorarea cu privire la casele învechite şi prost construite. Multe dintre casele distruse erau făcute din structuri de pământ şi lemn sau din cărămidă şi lemn, au arătat autorităţile locale.

Seismul a provocat strămutarea a 145.000 de persoane şi a distrus peste 200.000 de locuinţe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
cutremur,
cadavre

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.