Uită de Transalpina şi Transfăgărăşan. În România e o şosea SUPERBĂ pe care nu o ştiu mulţi

Postat la 09 martie 2023 1757 afişări

Uită de Transalpina şi Transfăgărăşan. În România e o şosea SUPERBĂ pe care nu o ştiu mulţi

În clasamentul celor mai spectaculoase drumuri din România se numără şi Valea Cernei (DN67). Merită să faci un traseu de poveste Târgu Jiu-Tismana-Baia de Aramă-Băile Herculane, de 106 km, cu o durată de 2 ore.

Porţiunea din DN67 de pe Valea Cernei are o lungime totală de 106 km şi poate fi parcursă cu maşina în 2 ore. Peisajul de poveste porneşte din Târgu Jiu şi trece prin Tismana, Baia de Aramă până la Băile Herculane.

Relieful este unul de defileu, lung de 40 km, ce taie munţii. Pe traseu se află şi Parcul Naţional Domogled Valea Cernei, cu peste 700 de peşteri.

Valea Cernei reprezintă un loc minunat de vacanţă, cu obiective turistice diverse: Mănăstirea Tismana, Baia de Aramă, Trecătoarea dintre Oltenia şi Banat, situată la 1050 m altitudine, Parcul Naţional Domogled Valea Cernei, Cascada Vânturătoarea, Cheile Pâsnei.

Cititi mai multe pe www. gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
refuz,
sosea,
transalpina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.