Ucraina şi-a triplat producţia de armament anul trecut, potrivit unui ministru

Autor: Laura Buciu Postat la 25 februarie 2024 14 afişări

Ucraina şi-a triplat producţia de armament anul trecut, potrivit unui ministru

Ucraina şi-a triplat producţia de arme anul trecut, iar 500 de companii lucrează în prezent în sectorul de apărare al ţării, a declarat duminică ministrul industriilor strategice de la Kiev, citat de Reuters.

Kievul caută modalităţi de a-şi consolida apărarea împotriva invaziei Moscovei de acum doi ani, inclusiv prin stimularea producţiei interne de arme şi a inovaţiei.

Oleksandr Kamyshin a declarat în timpul unei conferinţe televizate la Kiev că 100 de companii de stat şi 400 de companii private sunt implicate în acest efort şi că Ucraina intenţionează în acest an „să crească considerabil producţia de muniţie”.

Într-o alocuţiune separată, ministrul ucrainean al industriei digitale, Mykhailo Fedorov, a declarat că 90% dintre dronele folosite pe câmpul de luptă împotriva forţelor ruseşti au fost produse în Ucraina.

Ministrul ucrainean de interne, Ihor Klymenko, a declarat în timpul conferinţei că nicio armă nu a trecut graniţa din Ucraina în Uniunea Europeană în timpul celor doi ani de invazie la scară largă a Rusiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
armă,
ministru

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.