Uber şi NASA vor lansa ''taxiuri zburătoare'' fără pilot

Postat la 10 noiembrie 2017 115 afişări

Compania Uber a încheiat un parteneriat cu NASA pentru dezvoltarea unui sistem de rute pentru traficul aerian fără pilot. (Unmanned Trafic Management-UTM)

Uber şi NASA vor lansa ''taxiuri zburătoare'' fără pilot

Uber a declarat că este prima companie care a încheiat un parteneriat cu NASA pentru realizarea unor nave de transport la altitudini joase.Conform Reuters, primele ''taxiuri zburătoare'' cu patru locuri ar putea fi testate deasuprea oraşului Los Angeles din 2020.

Noul serviciu denumit uberAIR se vrea a fi o alternativă mult mai ieftină şi mai sigură decât elicopterele.

Compania plănuieşte ca din 2023 să introdusă taxiurile zburătoare intraurbane cu plată şi cooperează cu autorităţile de reglementare din domeniul aviaţiei din SUA şi Europa pentru obţinerea aprobărilor.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.