Turiştii care mergeau în Tunisia se orientează spre litoralul din Spania şi Bulgaria

Autor: Mihai Draghici Postat la 04 iulie 2015 68 afişări

Turiştii care intenţionau să meargă pe litoralul din Tunisia au început să se orienteze, după atacul terorist soldat cu zeci morţi, spre destinaţii precum Spania, Bulgaria sau chiar Grecia, afirmă specialişti.

"Mulţi turişti care plănuiau să meargă în Tunisia s-au răzgândit după atacul terorist soldat cu 38 de morţi", explică analistul Angelo Rossini.

"Destinaţii aflate la distanţe mari nu vor capta atenţia turiştilor care intenţionau să meargă în Tunisia. Zone precum Maldive, Caraibe şi Mexic sunt în general mai scumpe", a explicat Angelo Rossini, de la firma de consultanţă Euromonitor. Cel mai mare beneficiar va fi Spania, crede specialistul.

"Este clar că mulţi turişti se vor orienta spre Spania continentală sau spre insulele Canare, dar vor trebui să plătească mai mult", confirmă Juan Molas, preşedintele Federaţiei hoteliere spaniole Cehat.

"Destinaţii alternative ar fi Bulgaria sau chiar Turcia, dar şansele Turciei se diminuează pentru că este o ţară musulmană percepută ca având probleme de securitate", spune Molas.

"Şi Grecia poate fi un beneficiar al turismului, dar totul depinde de rezultatul referendumului de duminică", spune Bob Atkinson, expert la site-ul TravelSupermarket.

Un militant islamist a deschis focul, pe 26 iunie, pe o plajă din Tunisia, omorând 38 de turişti occidentali, în principal britanici.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURISM,
TUNISIA,
BULGARIA
/actualitate/turistii-care-mergeau-in-tunisia-se-orienteaza-spre-litoralul-din-spania-si-bulgaria-14543544
14543544
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.