Trei tineri români s-au întors în ţară şi au înfiinţat o firmă ce le-a adus 350.000 de euro în primul an

Autor: Florin Casota Postat la 12 martie 2018 2678 afişări

Alin Pohilcă, Liviu Gălăţanu şi Liviu Moise sunt trei tineri abia trecuţi de 30 de ani care, imediat după absolvirea facultăţii, au plecat din România în oraşe din Europa unde industria de consultanţă şi design naval are o tradiţie bine înrădăcinată. În 2016, însă, au pus bazele primei companii de design naval local din ultimii 5 ani.

Trei tineri români s-au întors în ţară şi au înfiinţat o firmă ce le-a adus 350.000 de euro în primul an

În anul 2017, GLO Marine a înregistrat o cifră de afaceri de peste 350.000 euro şi se aşteaptă la o creştere de 115% în anul 2018.

GLO Marine este o companie care furnizează o gamă largă de servicii de consultanţă şi design naval. Serviciile de consultanţă includ calcule de stabilitate, hidrostatica, hidrodinamică şi structuri atât pentru nave maritime cât şi offshore – nave noi şi nave în serviciu.

GLO Marine a pornit activitatea în a doua jumătate a lui 2016, având în echipă doar cei trei fondatori. Proiectele câştigate au dus la o creştere rapidă a volumului de muncă şi a numărului de angajaţi. Astăzi 20 de ingineri cu un grad înalt de specializare formeaza trei departamente: design corp, lăcătuşerie şi tubulatură.

Investiţia totală în finanţarea acestei afaceri a depăşit 40.000 de euro în decursul primelor 5 luni de activitate, fondurile provenind din surse proprii sau credite bancare. Banii au fost alocaţi achiziţiei de tehnică de calcul performantă, dar şi în dezvoltarea echipei. Amortizarea acestei investiţii s-a realizat la sfârşitul lui 2017, businessul fiind în acest moment pe profit.

În 2017, 75% din încasările firmei au fost din contracte cu firme din România şi 25% din contracte de consultanţă cu companii din afara tării (Polonia şi Norvegia). Planurile pentru următorii ani presupun dezvoltarea portofoliului de clienţi şi o cotă mai mare din cifra de afaceri provenită din contractele realizate în afară ţării.

„De la înfiinţare ne-am propus să dezvoltăm un business smart, stabil pe termen lung, în care să răspundem la nevoia de consultanţă care la momentul actual este slab acoperită în România pe acest segment.” explica Liviu Moise, Directorul Tehnic al GLO Marine.  „Investim foarte mult în pregătirea personalului nostru şi în relaţia cu clienţii la nivel mondial, pentru a consolida reputaţia unor servicii profesioniste din România. Începutul puternic înregistrat în primul an de activitate ne dă încredere că în 2018 vom putea dubla cifra de afaceri”.

Pentru 2018, cei trei antreprenori previzionează o creştere semnificativă a businessului, aşteptând o cifră de afaceri de peste 750.000 euro, o creştere cu peste 100% a încasărilor, în contextul stabilizării structurii companiei, dar şi dezvoltării relaţiilor cu parteneri strategici din industrie la nivel european.

Biroul principal al GLO MARINE este situat în Galaţi, oraşul cu cea mai mare reţea de profesionişti în domeniu, datorită Facultăţii de Arhitectură Navală din cadrul Universităţii Dunarea de Jos Galaţi şi legăturii cu oraşele port Galaţi, Brăila, Tulcea şi Constanţa. Cei trei au înfiinţat de asemeni şi un birou de consultanţă în Marea Britanie, pentru a beneficia de o apropiere strategică de marile companii europene din industrie care îşi desfasoară activitatea în Anglia

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.