Trei morţi şi 15 răniţi în urma unui accident dintre o maşină şi un microbuz, pe DN2. Victimele au fost transportate la spitalele din Capitală. Traficul a fost reluat - GALERIE FOTO

Autor: Firuta Flutur Postat la 19 noiembrie 2016 54 afişări

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 15 sunt rănite şi evaluate de medici, în urma unui accident rutier care a avut loc, sâmbătă dimineaţă, pe DN2, în zona localităţii Şindriliţa, între un autoturism şi un microbuz, potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a deschis, sâmbătă, o cauză având ca obiect accidentul de circulaţie petrecut pe DN2, pe direcţia Bucureşti - Urziceni, soldat cu decesul a 3 persoane şi rănirea altor 15 persoane.

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea s-a înregistrat astazi, 19 noiembrie 2016, o cauză având ca obiect accidentul de circulaţie petrecut la aceeaşi dată pe DN2, pe direcţia Bucureşti - Urziceni, soldat cu decesul a 3 persoane şi vătămarea corporală a altor 15 persoane. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din poliţişti ai Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Ilfov, precum şi specialişti criminalişti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea", potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie remis sâmbătă MEDIAFAX.

12:51 - Medic: Două dintre victimele accidentului de pe DN2 urmează să fie operate la Spitalul Floreasca

Cinci dintre cele 15 persoane care au fost rănite în urma accidentului de pe DN2 au rămas internate la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, două dintre ele urmând să fie operate, a declarat medicul Raluca Moldoveanu.

"La Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca au ajuns cinci victime. Toate sunt conştiente. Dintre acestea, una a refuzat a refuzat examinarea şi internarea, restul au rămas internate, unele pentru supraveghere. Două victime vor merge la sala de operaţie, una pentru rezolvarea unor probleme ortopedice, cealaltă pentru sutura unei plăgi. Cel care are leziuni ortopedice am putea spune că este în stare mai gravă, dar starea este stabilă. La faţa locului au fost în total 18 victime. S-a acţionat cu resurse din diferite locuri. Au fost patru echipaje de tip B de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti. SMURD a intervenit cu patru echipaje de prim ajutor, cu o autospecială de transport victime multiple şi cu maşină de coordonare regională. De asemenea, din Ialomiţa au fost un echipaj de prim ajutor şi două echipaje de la ambulanţă de tip B. Dintre cele 18 victime, trei au fost decedate şi una a refuzat examinarea şi transportul la spital", a declarat medicul Raluca Moldoveanu.

Medicul a precizat însă că pot apărea complicaţii. În urma accidentului, două femei aflate în microbuz şi şoferul autoturismului şi-au pierdut viaţa.

12:00 - Infotrafic: Traficul pe DN 2 (E85) Afumaţi - Urziceni a fost reluat; poliţiştii dirijează circulaţia

 În jurul orei 11:40, în judeţul Ilfov, traficul rutier pe DN2 (E85) Afumaţi - Urziceni a fost reluat pe raza comunei Şindriliţa, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în jurul orei 11:40, în judeţul Ilfov, traficul rutier pe DN2(E85) Afumaţi - Urziceni a fost reluat pe raza comunei Şindriliţa. Amintim că, din cauza unui eveniment rutier, traficul a fost întrerupt pe drumul naţional menţionat. Se circulă uşor îngreunat (dirijat de poliţişti). Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule prudent", potrivit unui comunicat de presă al Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

09:58 - 15 răniţi în accidentul de pe DN2 au fost transportaţi la spitalele din Capitală

Astfel, şase persoane au fost duse la spital de către maşinile SABIF, respectiv două la spitalul Sf. Ioan, două la Spitalul Floreasca, două la Spitalul Pantelimon. Alte două persoane au fost duse cu maşinile SAJ Ialomiţa la Floreasca, 6 persoane cu SMURD şi o persoană a fost transportată tot la Floreasca de maşina medicului de urgenţă.

"Evenimentul rutier care s-a produs între un microbuz şi un autoturism a fost anunţat în dispeceratul ISU Bucureşti-Ilfov cu puţin timp înainte de ora 08.00. La faţa locului s-au deplasat mai multe ambulanţe SMURD, un echipaj de descarcerare şi o autospecială pentru stingere. În evenimentul rutier au fost implicate 18 persoane, 15 dintre acestea au fost transportate de ambulanţe SMURD, atât de la ISU Bucureşti-Ilfov cât şi ISU Ialomiţa, de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Ialomiţa, la spitale din Capitală, la Spitalul Floreasca, Spitalul Sf. Pantelimon, Spitalul Elias şi Spitalul Sf. Ioan. Din păcate, în urma accidentului au existat şi persoane decedate, două femei şi un bărbat. Femeile se aflau în microbuz şi conducătorul auto al autoturismului. În total, 15 ambulanţe au intervenit pentru acordarea primului ajutor şi transportul victimelor către spitalele din Bucureşti", a declarat Adrian Marin, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Două femei aflate în microbuz şi şoferul autoturismului şi-au pierdut viaţa.

Circulaţia pe DN2 Afumaţi – Urziceni este întreruptă, la momentul transmiterii ştirii, pe raza localităţii Şindriliţa. Poliţiştii recomandă ca rute ocolitoare pentru ambele sensuri: DN3 Fundulea – Gostilele – Lilieci; DJ200A Petrăchioaia – Măineasca - Sineşti – DN2.

Administraţia Naţională de Meteologie a emis mai multe atenţionări nowcasting cod galben de ceaţă pentru mai multe judeţe, inclusiv Ilfov şi Bucureşti.

Două persoane aflate în microbuz şi una în autoturism şi-au pierdut viaţa.

"Au fost evaluate 14 persoane. Din păcate mai sunt pe lângă cele 14 persoane evaluate, trei persoane decedate şi o persoană care era în cursul descarcerării de către pompieri. Cei 14 care au fost evaluaţi nu prezintă leziuni foarte grave, din ce am înşeles. Datele sunt în evoluţie. Persoana încarcerată este conştientă, dar vom avea date despre starea ei după ce va fi scoasă", a declarat şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Arafat a mai declarat că unii răniţi să fie duşi la Urziceni, însă cei cu leziuni mai grave vor fi duşi la spitalele din Bucureşti.

Circulaţia în zonă, pe Drumul Naţional 2, în zona localităţii Şindriliţa este blocată, la momentul transmiterii ştirii.

Administraţia Naţională de Meteologie a emis mai multe atenţionări nowcasting cod galben de ceaţă pentru mai multe judeţe, inclusiv Ilfov şi Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ACCIDENT,
MORŢI,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.