Tratarea cancerului va fi cu 60% mai scumpă în următorii zece ani

Autor: Razvan Muresan Postat la 25 aprilie 2012 8 afişări

Cercetătorii estimează creşterea costurilor diagnosticării şi tratamentului cancerului de la 9,4 miliarde de lire în 2010, la 15,3 miliarde de lire până în 2021, adică o creştere de 5,9 miliarde de lire sterline. Acest lucru înseamnă că în timp ce în 2010, costul mediu de tratament al unei persoane diagnosticate cu cancer era de aproximativ 30.000 de lire sterline, până în 2021, suma va creşte la aproximativ 40.000 de lire sterline.

Raportul intitulat "Diagnosticarea şi tratamentul cancerului: O estimare pentru anul 2021" al cercetătorilor BUPA mai arată că preţul tehnologiilor şi al tratamentelor va continua de asemenea să crească semnificativ în următorii zece ani.

"Oricât de pesimiste ar fi aceste rezultate, aceasta este realitatea lumii în care trăim. Poate că putem găsi însă un oarecare confort în faptul că asigurarea de sănătate poate fi câteodată de mare ajutor în încercarea de a ne proteja pe noi şi familiile noastre de riscurile cancerului", a declarat Zahal Levy, preşedinte al MediHelp Internaţional.

"Din fericire, dacă această boală loveşte, acum avem la îndemână tehnologii îndeajuns de avansate pentru a transforma în mod gradual cancerul într-o boală cronică şi controlabilă, la fel ca şi diabetul. Cu toate acestea, avansarea tehnologică este însoţită de un preţ ridicat", a adăugat profesorul Karol Sikora, oncolog la Spitalului Hammersmith.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
tratare,
cancer,
costuri
/actualitate/tratarea-cancerului-va-fi-cu-60-mai-scumpa-in-urmatorii-zece-ani-9571531
9571531
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.