Tranzacţie pe piaţa de echipamente sportive şi outdoor. Pe cine au achiziţionat francezii de la Decathlon

Autor: Andra Stroe Postat la 29 noiembrie 2023 65 afişări

Tranzacţie pe piaţa de echipamente sportive şi outdoor. Pe cine au achiziţionat francezii de la Decathlon

Decathlon anunţă achiziţia Bergfreunde, retailer online specializat în sporturi montane, alpinism şi echipamente outdoor. Contractul de cumpărare, care a fost semnat la 24 noiembrie, aşteaptă în prezent aprobarea autorităţilor de reglementare.

Bergfreunde a fost înfiinţat în Germania în 2006 şi are o prezenţă puternică în 11 ţări europene: Germania, Austria, Elveţia, Danemarca, Franţa, Finlanda, Italia, Ţările de Jos, Spania, Suedia, Regatul Unit. În plus, Bergfreunde operează o platformă europeană de comerţ electronic.

„Prin această investiţie majoră, Decathlon intenţionează să susţină poziţia de vârf a firmei Bergfreunde pe termen lung, pe măsură ce aceasta îşi continuă dezvoltarea. De acest parteneriat vor beneficia clienţii experţi şi pasionaţi ai Bergfreunde, partenerii şi echipele sale”, spun reprezentanţii companiei.

Potrivit lor, Bergfreunde reprezintă o oportunitate de conectare la noi clienţi din segmentul de piaţă outdoor-premium, prin intermediul unui model de afaceri complet digital, în acelaşi timp sporindu-şi prezenţa pe mai multe pieţe importante din Europa. 

După încheierea tranzacţiei, Bergfreunde va rămâne o filială autonomă şi independentă, care va funcţiona sub marca Bergfreunde, modelul lor de afaceri actual rămânând neschimbat. Conducerea Bergfreunde îşi va păstra funcţiile actuale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
achizitie,
echipamente,
tranzactie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.