Transportul terestru este cea mai poluantă formă de deplasare în 2018

Postat la 07 august 2018 58 afişări

Transportul, indiferent de tipul lui, are o pondere de 25% în totalul emisiilor de gaze cu efect de seră, cel terestru având totuşi cea mai mare contribuţie dintre toate formele de transport, se arată într-un raport publicat de The International Council on Clean Transportation (ICCT).

Transportul terestru este cea mai poluantă formă de deplasare în 2018

Conform documentului, în 2018, transportul terestru are o pondere de 77% din contribuţia totală a mijloacelor de transport (adică din procentajul de 25%) la emisiile de gaze cu efect de seră. În acelaşi timp, transportul maritim are o pondere de 10%, cel aerian de 10% şi cel feroviar de doar 3%.

Previziunile ICCT pe termen lung, mergând până în anul 2060, arată, însă, o schimbare radicală a ponderilor.

Estimările arată că în anul 2060 ponderea transportului terestru în totalul emisiilor de gaze cu efect de seră va fi scăzut până la 65%. În schimb, va creşte contribuţia transportului maritim şi a celui aerian. În cazul celui maritim, ponderea ar urma să fie de 20% - dublă faţă de cât este acum. Iar în cazul celui aerian contribuţia ar urma să fie de 14% - cu patru puncte procentuale mai mare decât cea actuală.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.