Trafic îngreunat pe DN 5, la ieşirea din ţară pe la Giurgiu-Ruse. Ce rute alternative recomandă Poliţia

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 01 august 2015 211 afişări

Circulaţia rutieră pe DN 5 (E 85) se desfăşoară cu dificultate, sâmbătă, la ieşirea din România prin Vama Giurgiu-Ruse, formându-se coloane de maşini pe o distanţă de zece kilometri întrucât se circulă pe o singură bandă pe podul peste Dunăre, unde se fac lucrări de reabilitare.

Traficul rutier este îngreunat, sâmbătă după-amiază, pe DN 5 (E 85) Bucureşti-Giurgiu, care duce către Vama Giurgiu - Ruse, pe acest tronson formându-se coloane de maşini care se întind pe o distanţă de zece kilometri pe sensul de ieşire din România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Giurgiu, Cristian Şuţă, unul dintre motivele pentru care circulaţia pe acest tronson este îngreunată îl reprezintă faptul că pe podul de la Giurgiu-Ruse se circulă, alternativ, pe o singură bandă de mers întrucât la podul construit în anul 1954 se execută lucrări majore de reabilitare a structurii de rezistenţă.

Acestea sunt primele lucrări la structura podului de la ridicarea acestuia, lucrările făcute în anii anteriori fiind de refacere a covorului asfaltic.

Conform reprezentantului Poliţiei Giurgiu, alte motive pentru care drumul la ieşirea din România către Bulgaria este foarte aglomerat îl reprezintă numărul mare de cetăţeni din Bulgaria şi Turcia care lucrează în Europa de Vest şi care de la 1 august au intrat în vacanţă şi se îndreaptă spre ţările de origine şi numărul mare de turişti români care au plecat în vacanţă cu maşina către Bulgaria sau Grecia.

Cristian Şuţă a precizat că timpul de aşteptare la ieşirea din ţară este mai mare pentru autovehiculele de marfă, de mare tonaj, iar numărul acestora este considerabil întrucât în zilele anterioare, din cauza caniculei, traficul vehiculelor de peste 7,5 tone a fost restricţionat pe timpul zilei.

"Prioritate au autovehiculele şi autocarele cu turişti. Vehiculele de mare tonaj intră către vamă în serii de 15-20, în funcţie de cum este circulaţia pe sensul dinspre Bulgaria. Pe teren se află zeci de poliţişti de la Poliţia Rutieră, de la Ordine Publică, de la secţii rurale, dar şi poliţişti locali, acţiunea este coordonată de şefii din cadrul Inspectoratului Giurgiu, însă situaţia este cea care este pentru că pe pod sunt restricţii de trafic", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cristian Şuţă.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, pe DN 5 (E 85), pe perioada desfăşurării lucrărilor de reparaţii la podul Giurgiu-Ruse, sunt impuse restricţii pe sectorul cuprins între kilometrii 63+780 metri şi 64+852 de metri, astfel: între kilmetrul 63+780 şi kilometrul 64+212 autovehiculele circulă pe o bandă, alternativ, semaforizat, pe sensul de deplasare Ruse-Giurgiu, pe o lungime de 422 de metri, asigurându-se o lăţime a părţii carosabile deschisă traficului de 2,80 metri, iar între kilometrul 64+212 şi kilometrul 64+852, tot pe sensul de deplasare Ruse-Giurgiu, traficul rutier este restricţionat, asigurându-se o lăţime a părţii carosabile deschisă traficului de 3,50 metri, pe o lungime de 640 de metri.

Poliţia aminteşte că pot fi folosite şi următoarele puncte de trecere a frontierei: Calafat (rutier), Negru-Vodă (rutier), Vama Veche (rutier), Bechet (trecere cu bacul), Zimnicea (trecere cu bacul) şi Călăraşi (trecere cu bacul).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TRAFIC,
DN 5,
PROBLEME
/actualitate/trafic-ingreunat-pe-dn-5-la-iesirea-din-tara-pe-la-giurgiu-ruse-ce-rute-alternative-recomanda-politia-14660454
14660454
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.