Traditii socante: Fete de 5 ani, obligate sa se casatoreasca cu barbati de varsta mijlocie

Postat la 09 iunie 2011 81 afişări

Practici de nunta socante din tarile in curs de dezvoltare au fost dezvaluite in cadrul unui material National Geographic. Fete in varsta de 5 ani sunt obligate sa se casatoreasca pe ascuns cu baieti sau chiar cu barbati de varsta mijlocie.

In cadrul unui proiect pentru National Geographic, jurnalista Cynthia Gorney si fotograful Stephanie Sinclair au calatorit in Yemen si Rajasthan, India, pentru a investiga aceste practici socante.

In India, fetele sunt obligate sa se casatoreasca cu baieti mai mari decat ele cu doar patru sau cinci ani. In Yemen, Afganistan, Etiopia si alte tari in care rata mariajelor timpurii este ridicata, sotii pot fi barbati tineri, vaduvi de varsta mijlocie sau rapitori care violeaza fetele, apoi pretind ca victimele sunt sotiile lor. Este estimat ca in fiecare an 10-12 milioane de fete sunt obligate sa se casatoreasca astfel.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/traditii-socante-fete-de-5-ani-obligate-sa-se-casatoreasca-cu-barbati-de-varsta-mijlocie-8327695
8327695
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.