Tim Cook, CEO-ul Apple, trage un semnal de alarmă: Tehnologia trebuie reglementată

Autor: Alex Ciutacu Postat la 24 aprilie 2019 543 afişări

Tim Cook, CEO-ul Apple, trage un semnal de alarmă: Tehnologia trebuie reglementată

Tim Cook, CEO-ul Apple, s-a alăturat corului de oameni influenţi care trag un semnal de alarmă la nivel mondial cu privire la nevoia de a reglementa noile tehnologii, într-un ritm care să ţină pasul cu inovaţia, potrivit The Street.

„Cred că există câteva probleme serioase cu tehnologia. Toţi trebuie să fim sinceri şi să recunoaştem că ce facem acum nu funcţionează şi că tehnologia trebuie reglementată. Există prea multe exemple deja unde lipsa contextului legislativ potrivit a rezultat în pericole pentru societate”, a spus Tim Cook, în timpul şedinţei de Q&A de la summit-ul Time 100 din New York.

Mark Zuckerberg, CEO-ul şi fondatorul Facebook, a scris recent un comentariu în publicaţia Washington Post (n.r: pe care o deţine Jeff Bezos, fondatorul Amazon), în care i-a cerut guvernului să reglementeze firmele de tehnologie în zone precum conţinut violent, integritate electorală, privacy şi portabilitatea datelor.

Facebook a fost implicată deja în mai multe scandaluri pe fondul problemelor subliniate de Zuckerberg.

Un număr din ce în ce mai mare de politicieni, în special candidatul democrat Elizabeth Warren, au cerut reglementarea sau chiar despărţirea forţată a giganţilor americani de tehnologie, pe fondul scandalurilor cu privire la proasta gestionare a datelor şi a scrutinului public sub care au intrat giganţii americani de hi-tech în ultimii ani.

Cu toate acestea, Cook, care a spus în trecut că el nu are încredere în reglementare, spune acum că nu are de fapt încredere în abilitatea guvernului de a reforma în mod inteligent sectorul de tehnologie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tehnologie,
ceo,
tim cook,
alarma,
apple,
probleme

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.